Την Δευτέρα περνά αυτόφωρο ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Λαπιέρης και τρεις ακόμη συλληφθέντες της Πέμπτης

Αναβολή για τη Δευτέρα 1η Αυγούστου και ώρα 12:00, στο Κτήριο 7 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, πήρε η δίκη του δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Χαλάνδρι Ενάντια», Σωτήρη Λαπιέρη, καθώς και τριών ακόμα συλληφθέντων που οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο μετά την πορεία της Πέμπτης.

Την Δευτέρα περνά αυτόφωρο ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Λαπιέρης και τρεις ακόμη συλληφθέντες της Πέμπτης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι κατασκευασμένες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της αντίστασης κατά της αρχής, απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, διατάραξη κοινής ειρήνης και οι γνωστές αστειότητες που φορτώνουν τα ΜΑΤ όταν κακοποιούν διαδηλωτές.

Ουσιαστικά και μπροστά σε δεκάδες φωτογράφους, όταν ενώθηκαν οι συγκεντρώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την Κλιματική Κρίση, με αυτήν υπέρ της δικαίωσης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη άρχισαν οι επιθέσεις κατά των συγκεντρωμένων. Κατά την διάρκεια της απρόκλητης επίθεσης τόσο ο Σωτήρης Λαπιέρης, όσο και δεκάδες άλλα άτομα, όπως η δικηγόρος Αναστασία Σταυροπούλου και μέλη του Μέρα 25, ξυλοκοπήθηκαν αναίτια και απρόκλητα από τους «άνδρες» των ΜΑΤ. Στους συλληφθέντες -μετά τον άγριο ξυλοδαρμό τους- φόρτωσαν για λόγους παράδοσης τον μισό ποινικό κώδικα και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την Δευτέρα, ώστε να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ΔΕΔΟΜΕΝΗ αθωώτητά τους.

Η σύλληψη του Σωτήρη Λαπιέρη, μέλους επίσης της ΚΕ της Λαϊκής Ενότητας και το διάτρητο κατηγορητήριο αντικείμενο ψευδομαρτυρίας των αστυνομικών που αντιμετωπίζει, πλήττουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα συνταγματικά δικαιώματα της ελευθερίας του συναθροίζεσθαι, το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία και την πολύπαθη ελευθερία του Τύπου, μιας και οι φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι δεν γλίτωσαν από τις άνανδρες επιθέσεις των ΜΑΤ.

Τα γεγονότα δείχνουν την σταθερή πορεία της Κυβέρνησης, είτε με την Τουρκία, είτε με την Ρωσία, είτε με τους ίδιους της τους πολίτες στην Στρατηγική της Έντασης, προσπαθώντας να δημιουργήσει «εχθρούς» ώστε να συσπειρώσει το εκλογικό της ακροατήριο.

Αυτή η συμπεριφορά της Κυβέρνησης και των μηχανισμών της, υπογραμμίζει το γεγονός πως από την Κρατική Τρομοκρατία του καθεστώτος Μητσοτάκη, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, ειδικά αν είναι αθώος. Καλούμε την Δευτέρα 1η Αυγούστου, στις 12:00 στο κτίριο 7, για συμπαράσταση στον Σωτήρη Λιαπέρη και σε κάθε έναν από τους συλληφθέντες των συγκεντρώσεων της 28ης Ιουλίου.|

Το μέγεθος της γραφικότητας των αστυνομικών είναι τέτοιο, που στις καταθέσεις τους ανέφεραν πως τους αποκάλεσαν «Τουρκόσπορους»(;!), μια λέξη που δεν αποτελεί βρισιά από Αριστερούς, αλλά συνήθως την απευθύνουν οι Ακροδεξιοί προς τρίτους. Από τα γεγονότα με την οικογένεια Ινδαρέ μέχρι την Νέα Σμύρνη και έως σήμερα, το καθεστώς Μητσοτάκη στηρίζει κάθε επίορκο «άνδρα» των ΜΑΤ και είναι στα όρια του τραγέλαφου πως οι κατηγορίες δεν αποσύρονται παρά τα δεκάδες βίντεο, δείχνοντας την βαθιά εμπλοκή του καθεστώτος με την δικαστική εξουσία. Η διάκριση των εξουσιών έχει πάει περίπατο. Ίσως Μεγάλο Περίπατο, ακόμα και για αυτό που έχουμε συνηθίσει.

Υ.Γ.: Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ της τηλεόρασης που δεν αναφέρουν το παραμικρό για τα γεγονότα του Συντάγματος. Κατρακυλά η δική τους αξιοπιστία και η δική μας ανεβαίνει.

Υ.Γ.2: Η Κυβέρνηση, μάς έχει παρουσιάσει την «Σκευωρία Novartis» και την «Σκευωρία Λιγνάδη». Σε κάθε περίπτωση αληθινά περιστατικά. Ο κόσμος βλέπει ποιες είναι οι αληθινές σκευωρίες, που στήνονται καθημερινά στις πλάτες του διωκόμενου λαού.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ