Υποκλοπές, το οικογενειακό σπορ της οικογένειας Μητσοτάκη - Μπορεί να είσαι εσύ ο τυχερός

Μετά την ομολογία του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, πως η υπηρεσία του παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, είχαμε μια αμήχανη στιγμή καθώς το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη παρακολουθούνταν με το ίδιο σύστημα! Για φαντάσου συμπτώσεις!

Υποκλοπές, το οικογενειακό σπορ της οικογένειας Μητσοτάκη - Μπορεί να είσαι εσύ ο τυχερός
ΠΡΟΒΟΛΗ

Για πολλούς μήνες η ΕΥΠ αρνούνταν πως έχει στην κατοχή της το συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης. Συνεπώς, έχουμε δύο τινά: είτε παρακολουθούνταν το τηλέφωνο του δημοσιογράφου με το γνωστό βαλιτσάκι συνακροάσεων πέραν του Predator, είτε το λογισμικό έχει αγοραστεί από τις ελληνικές αρχές και χρησιμοποιείται για πολιτική κατασκοπία. Ειδικά όταν αποδεικνύεται πως τόσο το τηλέφωνο του Θανάση Κουκάκη, όσο και αυτό του Νίκου Ανδρουλάκη παρακολουθούνταν από το ίδιο πρόγραμμα. Ο διοικητής της ΕΥΠ ισχυρίστηκε πως ο δημοσιογράφος παρακολουθούνταν κατόπιν αιτήματος συνεργαζόμενων μυστικών υπηρεσιών! Και τι να πει; Ποιες μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα χρειάζονται βοήθεια για να παρακολουθήσουν έναν δημοσιογράφο; Η CIA; Η οποία παρακολουθούσε τους πάντες και ένα υπουργικό συμβούλιο, μέχρι τη στιγμή που έσκασε το σκάνδαλο παρακολουθήσεων της Vodafone το 2005-2006, μετά τη δολοφονία Τσαλικίδη; Όπου στον έλεγχο φάνηκε από τις κεραίες πως οι παρακολουθήσεις σχημάτιζαν ένα τρίγωνο με επίκεντρο μια γνωστή Πρεσβεία; Η FSB, η MI6, η ΜΙΤ; Ποιες μυστικές υπηρεσίες χρειάζονται την συνδρομή της ΕΥΠ, του παραμάγαζου του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτω από την εποπτεία του οποίου ανήκει, για να παρακολουθήσει ένα κινητό τηλέφωνο; Είμαστε σοβαροί; Διώξτε τον χθες τον κύριο και συνεχίστε τις έρευνες.

Όταν η Κυβέρνηση αρνήθηκε μόλις πριν 3 μήνες πως παρακολουθούνταν ο δημοσιογράφος, η ΕΥΠ ακόμα στο γραφείο του Πρωθυπουργού παρέα με την ΕΡΤ δεν υπάγονταν; Αν υπάρχουν ιδιώτες με βαλιτσάκια συνακροάσεων ή με το Predator, αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να το αποτρέψει η Κυβέρνηση και κάθε Κυβέρνηση ώστε να μην πέφτουν κυβερνητικά στελέχη, πρόσωπα και επιχειρήσεις θύματα εκβιασμού; Το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο όταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μας έλεγε στις 11 Απριλίου πως το Predator το χρησιμοποιούν ιδιώτες, λες και η Google όταν ανέφερε πως το λογισμικό είναι στα χέρια της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι τίποτα Πιερρακάκηδες, που δεν μπορούν να φτιάξουν μια εφαρμογή για ταυτότητες. Είμαστε με τα καλά μας; Χωρίς να φτιάξουμε κανένα εικονοστάσι στην Google, είναι απείρως σοβαρότερη από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν έχει πρόβλημα να ξεστομίζει το ένα ψέμα μετά το άλλο. Η Google, με τον φόβο της ΕΕ και τις απειλές μηνύσεων και προστίμων που έχει μαζέψει, δεν έχει όρεξη να κάνει αστειάκια για να πλήξει τη χειρότερη Κυβέρνηση των τελευταίων 48 ετών.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο δημοσιογράφος παρακολουθήθηκε από την ΕΥΠ καθ' ομολογίαν της. Η έρευνα έδειξε πως ο Θ. Κουκάκης παρακολουθούνταν με το Predator, ο Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν με το Predator. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια πέρα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και τον Διοικητή της ΕΥΠ; Ποιος άλλος έχει συμφέρον να παρακολουθήσει τον Ανδρουλάκη; Ένας πολίτης; Ένας βιομήχανος; Ένας δημοσιογράφος; Ούτε καν βουλευτής δεν είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν επηρεάζει τα ελληνικά πράγματα, πέραν του γεγονότος πως εξελέγη με την υπόσχεση να μην κάνει συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία. Δικά του λόγια.

Για να μην απορείτε με τον τίτλο, την περίοδο 1990-1993 ο Στρατηγός Γρυλλάκης, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είχε βρεθεί στη δίνη ενός τεράστιου σκανδάλου, όταν ένας υπάλληλος του ΟΤΕ, ο Χρήστος Μαυρίκης, ομολόγησε πως διενεργούσε παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μάλιστα υπέδειξε τα ΚΑΦΑΟ (τα ενίοτε ζωγραφισμένα κουτιά τηλεφωνίας και ίντερνετ σήμερα) τα οποία είχε παγιδεύσει, τον τρόπο και τη συνδεσμολογία. Μάλιστα, κατά δήλωση του Χ. Μαυρίκη, όταν χτυπούσε το τηλέφωνο του Ανδρέα Παπανδρέου, την ίδια στιγμή χτυπούσε το τηλέφωνο του σπιτιού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σήμερα παρακολουθούνται περίπου 15.000 πολίτες από την ΕΥΠ, πού ξέρεις, μπορεί να είσαι και εσύ ο τυχερός. Τίποτα δεν έγινε, γιατί σκάνδαλα η ΝΔ, σκάνδαλα το ΠΑΣΟΚ, τα βρήκανε. Σαν τον συμψηφισμό που κάνει στους πολίτες η Εφορία.Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ