Επιστολή-καταγγελία: Να ακυρωθούν οι συναυλίες στο Κύτταρο και το Principal του φασιστικού συγκροτήματος MGLA

Ο Σεπτέμβρης ανήκει στον Παύλο. Και στον αγώνα ενάντια στον φασισμό. Οπότε η παρακάτω καταγγελία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ζητά να ακυρωθούν oι συναυλίες στο Κύτταρο και το Principal του συγκροτήματος MGLA, που έχει δεσμούς με φασίστες. Διαβάστε την.

Επιστολή-καταγγελία: Να ακυρωθούν οι συναυλίες στο Κύτταρο και το Principal του φασιστικού συγκροτήματος MGLA
ΠΡΟΒΟΛΗ

Να ακυρωθούν oι συναυλίες στο Κύτταρο και το Principal του συγκροτήματος MGLA, που έχει δεσμούς με τους φασίστες 

Είναι ωμή πρόκληση, 9 χρόνια από τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χρυσής Αυγής, να προσκαλείται στην Ελλάδα, ξανά, το συγκρότημα MGLA, που έχει όλες τις συνδέσεις μελών του με τους ναζί. Έρχεται για να παίξει στο Principal στη Θεσσαλονίκη, στις 9 Σεπτέμβρη, μέρα κινητοποίησης στη ΔΕΘ των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και στις 10 Σεπτέμβρη, στο Κύτταρο, στην Αθήνα.

Να θυμίσουμε ότι το 2019, η περιοδεία του συγκροτήματος δεν έγινε μετά από διαμαρτυρίες του αντιφασιστικού κινήματος στο Βερολίνο, το Μόναχο (όπου έπαιζαν μαζί με άλλα ρατσιστικά γκρουπ) αλλά και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ήδη, οι φασίστες της Θεσσαλονίκης απειλούν ανοικτά αντιφασίστες και ετοιμάζονται να συσπειρώσουν τα μέλη τους για νέες επιθέσεις μετά την Σταυρούπολη και τον Εύοσμο.
Αντίστοιχα, στην Αθήνα, στις γειτονιές των Πατησίων, όπου είχαμε δολοφονικές επιθέσεις ξανά κατά μεταναστών, με ορμητήριο το Κύτταρο στην Ηπείρου και Αχαρνών θα επιχειρηθεί να εμφανιστούν ξανά.

Το αντιφασιστικό κίνημα στέκεται αντίθετο στην παρουσία του MGLA εξαιτίας μιας ολόκληρης πορείας μελών του συγκροτήματος με συνδέσεις με τους φασίστες:
Πιο συγκεκριμένα, ο Mikolaj Zentara είχε παλιότερα ένα γκρουπ με το όνομα Leichenhalle, το οποίο κυκλοφόρησε δίσκο με τον φανερά αντισημιτικό τίτλο Judenfrei, ενώ τόσο ο Zentara, όσο και ο Maciej Kowalski, συμμετείχαν για ένα διάστημα στους Clandestine Blaze με την επίσης αντισημιτική θεματολογία, ένα γκρουπ πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Mikko Aspa, από τους πλέον γνωστούς αντικομμουνιστές και αντισημίτες μουσικούς της Σκανδιναβίας. Αξίζει όμως να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως η συνεργασία των MGLA και των δύο μελών τους με τον Mikko Aspa δεν υπήρξε πρόσκαιρη, αλλά είναι σταθερή και μόνιμη, εδώ και χρόνια, μέσω της δισκογραφικής Northern Heritage Records του Aspa.

Ποιος είναι λοιπόν ο Mikko Aspa; Ιδρυτής του νεοφασιστικού γκρουπ Vapaudenristi. Συνεργάτης των επίσης νεοφασιστικών σχημάτων Pagan Skull και Goatmoon. Ιδιοκτήτης του δισκοπωλείου Sarvilevyt, στου οποίου τα ράφια βρίσκονται δίσκοι NSBM (National Socialist black metal) συγκροτημάτων και λογοτεχνία νεοναζιστικού περιεχομένου. Υποστηρικτής του Jesse Eppu Torniainen, γνωστού φασίστα και ηγέτη του φιλανδικού πυρήνα του Nordic Resistance Movement.
O Aspa δεν θεωρείται, λοιπόν, άδικα ως ένας από τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα της φινλανδικής εθνικοσοσιαλιστικής black metal σκηνής.

Προφανώς και οι MGLA θα σφυρίξουν αδιάφορα όταν ερωτηθούν για τη στενή τους σχέση μαζί του (το έχουν κάνει άλλωστε κατά καιρούς, το «δεν έχω σχέση με τα πολιτικά» αποτελεί και δική τους καραμέλα), όπως και θα ξεροβήξουν όταν η συζήτηση πάει στα δικά τους Judenfrei του παρελθόντος, όμως ό,τι γράφεται, δεν ξεγράφεται. Επιπλέον, η εταιρία που τους φέρνει, στο παρελθόν, έχει αναδείξει παρόμοιες ακροδεξιές πεποιθήσεις κλείνοντας μπάντες παρόμοιου χαρακτήρα, όπως οι Destroyer 666.

Σε γειτονιές που έχουν φιλοξενήσει Πανούση και Σιδηρόπουλο, σε μια κοινωνία που έχασε ανθρώπους από μαχαίρια φασιστών και σε μια χώρα, που το κίνημα επέβαλε την καταδίκη των εγκληματιών της ΧΑ, τέτοιες εκδηλώσεις είναι ανεπίτρεπτο να πραγματοποιούνται.

Ο Σεπτέμβρης είναι μήνας αντιφασιστικής μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με τη μεγάλη διαδήλωση, στις 18/9, στο Κερατσίνι, τις δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που η κυβέρνηση θέλει να τους εκτοπίσει βίαια από τη δομή του Ελαιώνα και την κινητοποίηση, στις 28/9, μέρα συνέχισης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε το αντιφασιστικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους καλλιτέχνες να βάλουμε φρένο στην απειλή του φασισμού.

Να ακυρώσουμε τις συναυλίες του ΜGLA, να μπλοκάρουμε την συσπείρωση των φασιστών στο Κύτταρο και το Principal.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ