Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Bαθύς αυταρχισμός στην ημερήσια διάταξη από την κυβέρνηση (video)

Πρεμιέρα χθες για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει τα παιδιά με τα γιλέκα και τα καπέλα τζόκεϊ για πρόβα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι φοιτητές τους εμπόδισαν και εκείνοι φώναξαν την… κανονική Αστυνομία.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Bαθύς αυταρχισμός στην ημερήσια διάταξη από την κυβέρνηση (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η εγκαθίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, αποφάσισε ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός, θα γίνει με τη συνδρομή των δυνάμεων των ΜΑΤ. Που με χαρά έσπευσαν να… καθαρίσουν. Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, από χθες τα ΜΑΤ, με χημικά και κρότου λάμψης, με κλωτσιές και ξυλοδαρμούς, προχωρούν στην αναγκαία για τη δημοκρατία μας εγκαθίδρυση των άμαθων ακόμα συναδέλφων τους.

Ο Άκης Σκέρτσος, η ήρεμη ακαδημαϊκή ζωή και το αίσθημα ασφάλειας

Στο μεταξύ ο υπουργός Επικρατείας, σαν από άλλο πλανήτη, δήλωσε πρωί πρωί στην ΕΡΤ: «Μπορούν να γίνουν βήματα περαιτέρω ενημέρωσης και της πανεπιστημιακής ακαδημαϊκής κοινότητας και των ίδιων των φοιτητών. Ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να δημιουργηθεί τεχνητή ένταση. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει καλύτερη, πιο ήρεμη ακαδημαϊκή ζωή, χωρίς προβλήματα. Να μπορούν δηλαδή οι φοιτητές να πηγαίνουνε με αίσθημα ασφάλειας στα πανεπιστήμια και να μην αισθάνονται ότι είναι ένας αφιλόξενος εχθρικός χώρος». Φαίνεται πως ο ταλαντούχος συνάδελφος Άκης Σκέρτσος έχει μια καταπληκτική οπτική για την «ήρεμη ακαδημαϊκή ζωή και το αίσθημα ασφάλειας».

«Πετάξτε τις ασπίδες βγάλτε το καπέλο, πηγαίνετε στο γήπεδο να δείτε τον Μαρσέλο»

Με χιούμορ αλλά χωρίς καμία διάθεση για συμβιβασμό, οι φοιτητές και φοιτήτριες έχουν αποκλείσει από το πρωί την κεντρική είσοδο της Πανεπιστημιούπολης του ΕΚΠΑ. Το φοιτητικό κίνημα δεν θα κάνει βήμα πίσω. Συγκέντρωση για δεύτερη ημέρα πραγματοποιούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης του ΕΚΠΑ στου Ζωγράφου. Νωρίτερα οι φοιτητές κατάφεραν να εμποδίσουν και πάλι την είσοδο των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ). Οι φοιτητικοί σύλλογοι με ψήφισμα καλούν στη σημερινή κινητοποίηση: «Ο αυταρχισμός, η καταστολή και η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι η "πάταξη της ανομίας", αλλά η νεολαιίστικη αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες του, οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίηση του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος».

Το ΜέΡΑ25 αποτύπωσε, σε ανάρτησή του με χιούμορ, την κωμικοτραγική κατάσταση:

«Η Κυβέρνηση στέλνει τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), την Πανεπιστημιακή Αστυνομία δηλαδή, να φυλάνε τις σχολές.

Κατόπιν στέλνει τα ΜΑΤ να φυλάνε τις ΟΠΠΙ που φυλάνε τις σχολές.

Μετά θα στείλει τα ΕΚΑΜ να φυλάνε τα ΜΑΤ που φυλάνε τις ΟΠΠΙ που φυλάνε τις σχολές.

Ακολούθως θα στείλει τις ΟΠΚΕ να φυλάνε τα ΕΚΑΜ που φυλάνε τα ΜΑΤ που φυλάνε τις ΟΠΠΙ που φυλάνε τις σχολές.

Μετά θα στείλει τεθωρακισμένα να φυλάνε τις ΟΠΚΕ που φυλάνε τα ΕΚΑΜ που φυλάνε τα ΜΑΤ που φυλάνε τις ΟΠΠΙ που φυλάνε τις σχολές.

Και τέλος θα απογειώσει Ραφάλ να φυλάνε τα τεθωρακισμένα που φυλάνε τις ΟΠΚΕ που φυλάνε τα ΕΚΑΜ που φυλάνε τα ΜΑΤ που φυλάνε τις ΟΠΠΙ που φυλάνε τις σχολές.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις όπου τα ΜΑΤ, οι ΟΠΚΕ, η ΔΡΑΣΗ, η ΔΙΑΣ και οι «Αύρες» φυλάνε λαμαρίνες και συρματοπλέγματα ή άλλοτε τσιμεντόλιθους, στα Εξάρχεια.

Η ιλαροτραγωδία που ονομάζεται Μητσοτάκης Α.Ε. και κυβερνάει αυτό τον τόπο με μπόλικες δόσεις καταστολής, παντός είδους και κατά πάντων!».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ