Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου: Καλλιτέχνες συμμετέχουν σε βίντεο για την πρωτοβουλία "Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια" (video)

Η πρωτοβουλία πανεπιστημιακών των ελληνικών ΑΕΙ "Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια", μαζί με τη βοήθεια καλλιτεχνών όπως ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Χρήστος Στέργιογλου, η Κόρα Καρβούνη, ο Μάκης Παπαδημητρίου και άλλοι, δημιούργησαν ένα ευφάνταστο βίντεο για να αναδείξουν τον αντιδημοκρατικό παραλογισμό του νομοσχεδίου για την Παιδεία και την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων που ψηφίζεται στη Βουλή.

Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου: Καλλιτέχνες συμμετέχουν σε βίντεο για την πρωτοβουλία
ΠΡΟΒΟΛΗ

O Γιάννης Στάνκογλου, με ανάρτησή του στo Facebook δημοσιοποιεί το βίντεο και την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας, προτρέποντας στη δημοσιοποίησή του.

Διαβάστε ολόκληρη η ανάρτηση - ανακοίνωση:

Μια ανεξάρτητη κίνηση... μοιράστε το παντού...

Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια

Σήμερα (11.2.2021) ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Με αφορμή αυτό το κομβικό γεγονός, ένα σημείο καμπής σε μία ιστορία δύο αιώνων της πανεπιστημιακής ζωής στην Ελλάδα, αναρωτιόμαστε: σε τι αμφιθέατρο θα επιστρέψουμε με το τέλος της πανδημίας; μάλλον στο Αμφιθέατρο του Παραλόγου!
Ως μέλη της Πρωτοβουλίας ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια έχουμε εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στην παρουσία της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και έχουμε διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Αλλά και χιλιάδες πανεπιστημιακοί από όλη την Ευρώπη αντιτίθενται στο νομοσχέδιο που κινείται στην κατεύθυνση που επιχειρεί να εφαρμόσει το αυταρχικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν στα πανεπιστήμια της Τουρκίας, με τα ίδια επιχειρήματα, με τον ίδιο αυταρχισμό. Αυτές τις δύσκολες ώρες για τα ελληνικά πανεπιστήμια, ο κόσμος του πολιτισμού, παρότι στενάζει κι’ αυτός από τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας και των κυβερνητικών επιλογών, ήρθε να σταθεί δίπλα μας, δίπλα στους πανεπιστημιακούς δασκάλους, στο διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ, στους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Κινηματογραφιστές, ηθοποιοί και καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός βίντεο που αναδεικνύει το Πανεπιστήμιο ως αυτό που είναι και όχι αυτό που δείχνουν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ: Χώρος έρευνας, διδασκαλίας, διαλόγου, επαγγελματικής ευσυνειδησίας και συνομιλίας με την κοινωνία, χώρος που εμπνέει ανθρώπους με τη φλόγα της ελευθερίας, της δημιουργίας και της προσφοράς ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.
Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου παραμονεύει, ας μην το αφήσουμε να κυριαρχήσει!

Υλοποίηση: Αλέξης Αλεξίου, Αλεξάνδρα Ανδρούσου, ΑΝΜΑΡ, Άκης Γουρζουλίδης, Χρήστος Δούρος, Νίκος Έξαρχος, Ειρήνη Θεοδωροπούλου, Χρήστος Καραμάνης, Κόρα Καρβούνη, Τάκης Καρδάσης, Βασιλική Γιολάντα Κήτα, Νίκος Κορωνίδης, Φανή Κουντούρη, Χριστίνα Λαρδίκου, Μανώλης Μανουσάκης, Ειρήνη Μίχα, Νίκη Μπίζου, Αφροδίτη Νικολαΐδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Ρουχίτσας, Αντιγόνη Ρώτα, Ναταλία Σουΐφτ, Γιάννης Στάνκογλου, Χρήστος Στέργιογλου, Κώστας Στυλιανού, Γιώργος Τασιούλας, Θανάσης Τότσικας, Γιώργος Φουρτούνης, Λάμπης Χαραλαμπίδης, Ελίνα Ψύκου.

Ειδικές ευχαριστίες στον Φοίβο Δεληβοριά.
Christos Stergioglou Κόρα Καρβούνη - Kora Karvouni [Οfficial Ρage] Yiannis Stankoglou Elina Psykou Nat Swift Afroditi Niko Antigoni Rota Akis Gourzoulidis Nikos Exarchos Christina Lardikou
Dimitris Rouhitsas Lambis Charalambidis Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias
#οχιΑστυνομιαΣταΠανεπιστημια
#οχιΛογοκρισιαΣτηντεχνη
#nounipolice

Μια ανεξάρτητη κίνηση ...μοιράστε το παντού...... Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια Σήμερα (11.2.2021) ψηφίζεται το...

Δημοσιεύτηκε από Yiannis Stankoglou στις Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ