Αδιανόητο: 3.000 παιδιά στη λίστα αναμονής για χειρουργείο στο «Αγία Σοφία» λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου

Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση υποβαθμίζει όλο και περισσότερο τη Δημόσια Υγεία, χιλιάδες ανήλικα παιδάκια δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Αδιανόητο: 3.000 παιδιά στη λίστα αναμονής για χειρουργείο στο «Αγία Σοφία» λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Δεν διαβάσατε λάθος. Στην Ελλάδα του 2022 και του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορούν να συμβούν και να δει κανείς τα πάντα.

Την ίδια ώρα που η «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» ετοιμάζεται να ντεμπουτάρει στις σχολές, τη στιγμή που ξεπουλάνε οτιδήποτε δημόσιο, τη στιγμή που ετοιμαζόμαστε όλοι για τον πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων ετών, η Δημόσια Υγεία είναι ένα βήμα πριν την απόλυτη καταστροφή της.

Και αυτό γιατί, μέσα σε όλα που έχουμε ξαναπεί, γίνεται λόγος για τεράστια λίστα αναμονής στο Παιδοκαρδιοχειγουργικό του «Αγία Σοφία».

Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη λίστα ανέρχεται στα 3.000 παιδιά!

Ναι, καλά διαβάσατε. Στην Ελλάδα, «του εξαιρετικού επιπέδου ζωής», 3.000 ψυχούλες περιμένουν σε Δημόσιο Νοσοκομείο (σε ένα απ' τα μεγαλύτερα «Παίδων» της Ευρώπης) τη σειρά τους για ένα χειρουργικό κρεβάτι.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι η έλλειψη αναισθησιολόγων. Το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει καιρό τώρα, όμως κανένας δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Όπως είναι προφανές, κάτι τέτοιο θέτει άμεσα σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών που έχουν ανάγκη ένα κρεβάτι. 

Ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι στα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα στη συγκεκριμένη ειδικότητα. Πράγμα που δεν μας κάνει να πέφτουμε απ' τα σύννεφα, προφανώς.

Άρα, αν έχεις παιδί και χρειάζεται άμεσα εγχείρηση, ή πλήρωσε ή...

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ