Στις 7/10 καταθέτει η Μάγδα Φύσσα - Θ. Καμπαγιάννης: «Η μαζική παρουσία θα στείλει μήνυμα στήριξης στα θύματα και τις οικογένειές τους»

Στις 7 Οκτωβρίου, η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β' βαθμό θα συνεχιστεί με την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα και ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης απηύθυνε κάλεσμα για μαζική παρουσία έξω από το Εφετείο, αναφέροντας πως «αυτή η δικαστική μάχη δεν μπορεί να τελειώσει παρά με την επικύρωση της καταδίκης της 7 Οκτώβρη του 2020».

Στις 7/10 καταθέτει η Μάγδα Φύσσα - Θ. Καμπαγιάννης: «Η μαζική παρουσία θα στείλει μήνυμα στήριξης στα θύματα και τις οικογένειές τους»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με ανάρτησή του ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σχολιάσε τα όσα έγιναν σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών και παράλληλα απηύθυνε κάλεμα μαζικής παρουσίας για τη δικάσιμο της 7ης Οκτώβρη, όταν και θα καταθέσει η μητέρα του δολοφονημένου από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Καμπαγιάννης ανέφερε τα ακόλουθα: 

Πέρα από τις γνωστές ναζιστικές ασχημίες που θρυμμάτισαν την "νεο-εθνικιστική" βιτρίνα που επιχειρούν να στήσουν τα υπολείμματα της Χρυσής Αυγής, στη σημερινή συνεδρίαση της δίκης η υπεράσπιση υπέβαλε μια σειρά ενστάσεις για ακυρότητες της πρωτόδικης διαδικασίας, της κλήτευσης Μιχαλολιάκου, κοκ, που όλες απορρίφθηκαν αιτιολογημένα από το δικαστήριο. Η κύρια έμφαση δόθηκε στην απόπειρα να απορριφθεί ως απαράδεκτη η έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας εφετών για τους 7 διευθύνοντες (Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, κλπ) και τους 5 καταδικασθέντες πρωτόδικα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αμπουζίντ. Με την έφεση αυτή, κάμπτεται (αποκλειστικά για αυτούς τους 7+5 κατηγορούμενους) η αρχή της μη χειροτέρευσης της θέσης του κατηγορούμενου στο Εφετείο, καθώς το δικαστήριο μπορεί όχι μόνο να τους καταδικάσει εκ νέου, αλλά και να αυξήσει τις ποινές τους (στην περίπτωση των διευθυντών από 13 έτη κάθειρξης σε 15). Η σχετική ένσταση απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα κατόπιν σύμφωνης εισαγγελικής πρότασης.

Ως πολιτική αγωγή υπερασπιστήκαμε σήμερα τη δημοσιότητα της δίκης, τόσο επισκεπτόμενοι τη Διοίκηση του Εφετείου για να λυθεί το πρόβλημα της μη ύπαρξης μικροφώνων, όσο και αποκαθιστώντας την πρόσβαση στην αίθουσα που με ευθύνη αστυνομικών περιορίστηκε αυθαίρετα μόνο για το κοινό των αντιφασιστών, χωρίς βέβαια οι κλακαδόροι Κασιδιάρη και Λαγού να αντιμετωπίσουν αντίστοιχο πρόβλημα. Οι εκλεκτικές συμπάθειες δεν κρύβονται...

Το δικαστήριο ολοκλήρωσε με την εκφώνηση του ονόματος της κυρίας Μάγδας Φύσσα που δήλωσε τα στοιχεία της και την ιδιότητά της ("είμαι η μητέρα του Παύλου"). Η κατάθεση της κυρίας Μάγδας θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτώβρη 2022 (στα δύο χρόνια από την ανακοίνωση της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης). Η μαζική παρουσία εκείνη τη μέρα θα στείλει μήνυμα στήριξης στα θύματα και τις οικογένειές τους: αυτή η δικαστική μάχη δεν μπορεί να τελειώσει παρά με την επικύρωση της καταδίκης της 7ης Οκτώβρη του 2020.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ