Αρνητικό ρεκόρ 29ετίας: Στο 12,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με την Eurostat

Σοκάρουν νέα στοιχεία που έρχονται ξανά από την Eurostat, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δεν έχει πάρει το παραμικρό μέτρο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Αρνητικό ρεκόρ 29ετίας: Στο 12,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με την Eurostat
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τον τελευταίο μήνα (και όχι μόνο) τα στοιχεία που δημοσιεύει η Eurostat δεν είναι και τόσο καλά για τη χώρα μας.

Μετά τις δυο έρευνες της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπερεσίας που σας παρουσιάσαμε τον τελευταίο μήνα, μία για τη φτώχεια στους αυτοαπασχολούμενους και μία για τους νέους που αποφασίζουν να κάνουν παιδί, ήρθε και μια τρίτη που αφορά τον πληθωρισμό.

Σε αυτή η χώρα μας σημειώνει αρνητικό ρεκόρ 29ετίας, με τον πληθωρισμό να φτάνει στο 12,1% για τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε. Όλα αυτά μετά από μια μικρή πτώση του τους καλοκαιρινούς μήνες...

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ξανά, βρισκόμαστε στην πρώτη δεκάδα με τις χώρες που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα είμαστε στην 6η θέση, πίσω απ' την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λεττονία, την Ολλανδία και τη Σλοβακία.

Την ίδια ώρα και η Ευρωζώνη δεν πάει πίσω. Κατά μέσο όρο ο πληθωρισμός της βρίσκεται στο 10%, χωρίς αυτός να περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα, πράγμα που θα έπρεπε να μας τρομάζει αρκετά.

Όσον αφορά την Ελλάδα, τη στιγμή που όλοι ετοιμαζόμαστε και επίσημα (μετά από αυτή την έρευνα) για μια αβάσταχτη ακρίβεια για τα νοικοκυριά, η ελληνική κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για τον χειμώνα που έρχεται.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του Χρήστου Σταϊκούρα, μας ενημέρωσε ότι δεν θα συνεχιστεί η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης

Και είμαστε ακόμα στον Οκτώβρη...

Δείτε αναλυτικά την έρευνα της Eurostat ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ