Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η συνήγορος του Κασιδιάρη είπε τουλάχιστον δύο

Καθώς μιλούσε η συνήγορος Υπεράσπισης των Κασιδιάρη, Μπούκουρα και Αλεξόπουλου, Βάσω Πανταζή, ανέφερε πως «Η κυρία Φύσσα διεφάνη ότι έχει επιλεκτική γνώση, δεν γνώριζε ούτε τις δηλώσεις του κ. Κασιδιάρη ή του κ. Μπούκουρα. Ότι τηρήθηκε με πρωτοβουλία του Ηλία Κασιδιάρη ενός λεπτού σιγή στο Κοινοβούλιο στη μνήμη του γιού της». Ώπα κάπου, basta ya. Τόσο θράσος;

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η συνήγορος του Κασιδιάρη είπε τουλάχιστον δύο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σκοπός στον πιο «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι» συλλογισμό της Β. Πανταζή, ήταν να δείξει πως δεν υπάρχει μεταμέλεια των κατηγορουμένων γιατί η Μάγδα Φύσσα δεν δεχόταν την συγγνώμη των μελών της νεοναζιστικής συμμορίας! Πυρ ομαδόν και σήμερα κατά της Μάγδας Φύσσα, λοιπόν, όμως χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Λοιπόν, η αλήθεια είναι πως στις 19/09/2013 τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, χωρίς όμως να αποτελεί πρόταση της Χρυσής Αυγής, ενώ ούτε η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση βρισκόταν στην αίθουσα της Ολομέλειας. Την πρόταση ώστε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στην μνήμη του Παύλου Φύσσα, την έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Στην συνέχεια ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε τον λόγο και είπε πως η Χρυσή Αυγή είναι σύμφωνη με την πρόταση αυτή. Στην συνέχεια κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα πως κάνουν πολιτική σπέκουλα με την δολοφονία Φύσσα που... δεν είχε καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή. Αν θυμάστε, ήταν οι μέρες που τα «τσακώθηκαν για το ποδόσφαιρο» και τα «ο Ρουπακιάς ψήφιζε ΚΚΕ» έδιναν και έπαιρναν.

Το ακριβές περιστατικό

Στην κατάθεση της πρότασης ο Δ. Παπαδημούλης ανέφερε: «Αυτή την ώρα κηδεύεται ο Παύλος Φύσσας που έπεσε νεκρός από το δολοφονικό μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά. Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία -με πολιτικά κίνητρα όπως προκύπτει από ανακριτικό υλικό- είναι ιστορική στιγμή που μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής ώστε η οργανωμένη πολιτεία να αντιμετωπίσει τη δράση της Χ.Α. Μηδενική ανοχή. Με Δημοκρατία για τη Δημοκρατία. Με καθαρό "ΟΧΙ" όλων των πτερύγων της Βουλής στην επιστροφή σε ένα εμφυλιακό κλίμα. Προτείνω στην μνήμη νεκρού να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ηλίας Κασιδιάρης, αναφέροντας: «Συμφωνούμε με την πρόταση, και επειδή ακούμε αστειότητες, απαντάμε σε όλους αυτούς που παριστάνουν τους ηλιθίους και δεν καταλαβαίνουν ότι από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε την δολοφονία και δεν έχουμε καμία σχέση. Καταγγέλλω την γελοιότητα και όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται το έγκλημα για πολιτικούς λόγους. Γελάμε μαζί τους».

Αυτή η τοποθέτηση είχε ως αποτέλεσμα ο Δημήτρης Παπαδημούλης να αποσύρει την πρόταση, την οποία δεν κατέθεσε εκ νέου ο Ηλίας Κασιδιάρης. Δηλαδή θα συμφωνούσε μόνο σε πρωτοβουλία άλλων. Αν ήθελε ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο Π. Φύσσα, θα την ζητούσε εκ νέου.
Αιτιολογώντας την απόσυρση της πρότασης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την εποχή δήλωσε πως «Η απόσυρση της πρότασης έγινε διότι ο Ηλίας Κασιδιάρης υποκριτικά δήλωσε ότι αποδέχεται την πρόταση, απέρριψε όμως το σκεπτικό της, χαρακτηρίζοντας ανοησίες όσα καταγγέλλονται για τη Χρυσή Αυγή. Ο δράστης της δολοφονίας δεν ανήκει απλώς στη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης».

Στην συνέχεια όμως, λίγο μετά τις 15:00, με προεδρεύοντα του Σώματος τον αντιπρόεδρο Γιώργο Καλαντζή (Ν.Δ.) και με την σύμφωνη γνώμη του Δ. Παπαδημούλη για επαναφορά, η πρόταση επανήλθε και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε χρονική στιγμή που απουσίαζε η εγκληματική συμμορία από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Το δεύτερο ψέμα της συνηγόρου των Η. Κασιδιάρη και Ε. Μπούκουρα, Βάσως Πανταζή, ήταν πως ο Συνήγορος Υπεράσπισης της Κατηγορίας Θανάσης Καμπαγιάννης ανέφερε τους μάρτυρες που δεν ορκίζονται ως αναξιόπιστους. Συγκεκριμένα είπε: «Πράγματι, θα συμφωνήσω με τον συνάδελφό μου τον κύριο Καμπαγιάννη ότι είναι μειωμένης αξίας οι καταθέσεις των μαρτύρων υποστήριξης της κατηγορίας που δεν ορκίζονται», με την διαφορά πως αυτό που ανέφερε ο Θανάσης Καμπαγιάννης ήταν το εξής: «Κυρία Πρόεδρε, οι μάρτυρες που καλούμαστε να σχολιάσουμε δεν είναι αυτόπτες, έχουν δηλώσει πολιτική αγωγή και μετέπειτα υποστήριξη της κατηγορίας. Αυτό, σε ένα πολύ έμπειρο δικαστήριο είναι γνωστό τι σημασία έχει και τι συνέπειες έχει. Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες δεν ορκίζονται, παρουσιάζουν την υπόθεσή τους, παρουσιάζουν για ποιον λόγο βρίσκονται εδώ, έχουν γνώση της δικογραφίας, όλων των εγγράφων, και για αυτόν τον λόγο δεν τίθεται ποτέ ζήτημα από που έμαθε αυτάτα οποία καταθέτει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτό είναι ο λόγος που εξετάζονται οι πολιτικώς ενάγοντες». Αυτό το είπε γιατί οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων συνεχώς ρωτούσαν την Μάγδα Φύσσα από πού είχε γνώση αυτών που καταθέτει εφόσον δεν ήταν αυτόπτης μάρτυς. Από μόνο του το γεγονός πως ο Θ. Καμπαγιάννης βγήκε μπροστά για την Μάγδα Φύσσα, που δεν είναι δική του πελάτης, είναι αξιέπαινο. Αλλά όχι και να διαβάλλεται για αυτό.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ