Συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό της 19χρονης υπό το βάρος συντριπτικών στοιχείων

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους καταγγελλόμενους ως βιαστές συναδέλφους τους, καθώς η ιατροδικαστική έκθεση, οι μαρτυρίες και τα βίντεο από τις κάμερες δημιουργούν μια πολύ «δεμένη» καταγγελία. Ήταν ζήτημα χρόνου, καθώς η αστυνομία έχει αφεθεί με την απόλυτη εξουσία να βασανίζει πολίτες.

Συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό της 19χρονης υπό το βάρος συντριπτικών στοιχείων
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σήμερα το πρωί συνελήφθησαν εντέλει οι δύο αστυνομικοί. Αυτή η εξέλιξη ήρθε μετά το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης της κοπέλας, το οποίο παρέλαβαν σήμερα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και δείχνει ίχνη βιασμού. Η δικογραφία πήγε άμεσα στον Εισαγγελέα, ο οποίος εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά των δύο εμπλεκόμενων αστυνομικών. Η 19χρονη κατήγγειλε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου πως τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, οι δύο αστυνομικοί την βίασαν μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας, σε χώρο που χρησιμοποιείται ως αποδυτήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προκύπτουν αδιάσειστα στοιχεία πως και οι δύο, πράγματι βίασαν την 19χρονη στο αστυνομικό τμήμα. Η 19χρονη κοπέλα ζήτησε κάποιες πληροφορίες και οι δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς με διάφορες προφάσεις την οδήγησαν στο ΑΤ Ομόνοιας. Το Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες και από άλλους αστυνομικούς.

Από τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης υπάρχουν κατατεθειμένες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλικές επιθέσεις και απόπειρες βιασμών. Στο μετρό στα Εξάρχεια το ίδιο. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αφεθεί να δρουν ως συμμορία σε πολλές περιπτώσεις, με την απόλυτη εξουσία, την συγκάλυψη των συναδέλφων τους και την δικαστική ατιμωρησία. Θυμίζουν τους βασανιστές της Χούντας με πολύ ανησυχητικό τρόπο. Ήταν. Ζήτημα. Χρόνου.

Ο βιασμός από μόνος του είναι ένα βαρύτατο εξουσιαστικό έγκλημα. Μαζί με την δολοφονία, τα δύο ειδεχθέστερα. Όμως το να τελείται ένα έγκλημα αυτής της βαρύτητας, από αστυνομικούς, κατά πάσα πιθανότητα εντός υπηρεσίας ή μόλις είχαν σχολάσει, είναι αδιανόητο. Πώς μπαίνουν σε αστυνομικό τμήμα δύο αστυνομικοί με μια κοπέλα που δεν τελεί υπό σύλληψη, δεν θέλει να κάνει καταγγελία για κάτι, και κάτω από την μύτη των συναδέλφων τους της τη βιάζουν; Πού ήταν οι άλλοι αστυνομικοί που είχαν βάρδια; Με τι κουράγιο θα πάνε άλλα θύματα να καταγγείλουν τον βιασμό τους σε αστυνομικό τμήμα; Πως τους ήρθε να χρησιμοποιήσουν το ΑΤ Ομόνοιας για τον βιασμό; Υπάρχει περίπτωση να έχουν προηγηθεί και άλλες επιθέσεις; Τα ερωτήματα είναι δεκάδες και επιτέλους κάποιος από τους πολιτικούς προϊσταμένους της Αστυνομίας, μαζί με τον αρχηγό της και τον διοικητή της ΔΙ.ΑΣ. πρέπει να παραιτηθούν. Άμεσα. Χθες.

Για την ιστορία, είναι δεκάδες οι φορές που ευάλωτες γυναίκες, σεξεργάτριες, μετανάστριες, τοξικοεξαρτημένες έχουν καταγγείλει τον βιασμό τους από αστυνομικούς στο ΑΤ Ομόνοιας. Απλά τώρα την καταγγελία έκανε μια 19χρονη που δεν ανήκει σε αποκλεισμένη ομάδα. Κλείστε το, κάψτε το και γκρεμίστε το, ως ένα μνημείο διαρκούς βασανισμού ευάλωτων ομάδων από την Ελληνική Αστυνομία.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ