Η Λ. Κανέλη έθεσε εαυτόν απέναντι στην κοινωνία - Τα υπόλοιπα είναι εκ του (Π)περισσού

Αφού αποκάλεσε την καταγγελία για βιασμό «one stand» εννοώντας one night stand ή σχέση της μιας βραδιάς, συνέχισε κάνοντας λόγο για κάτι που «θα έπρεπε να απασχολεί την αστυνομία και το τμήμα, δεν είναι δουλειά δικιά μας». Καιρός λοιπόν το ΚΚΕ να δει τις δικές του «λυκοσυμμαχίες».

Η Λ. Κανέλη έθεσε εαυτόν απέναντι στην κοινωνία - Τα υπόλοιπα είναι εκ του (Π)περισσού
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού» συνέχισε, όμως η αλήθεια είναι πως είναι ζήτημα του Περισσού να αποφασίσει τι θα κάνει με άτομα «που δεν είναι μέλη του ΚΚΕ, απλά συνεργαζόμενα» κατά την γνωστή «καραμέλα». Δεν θα έψεγε κανείς την Λιάνα Κανέλη αν επέλεγε να μην λάβει θέση σε μια ανοιχτή δικογραφία, που αφορά καταγγελία βιασμού. Όμως αυτό που έκανε είναι να λάβει θέση. Έλαβε θέση και μάλιστα μια που ταυτίζεται πλήρως με τον συνήγορο του ενός Ειδικού Φρουρού: του Αλέξη Κούγια. Ακόμα όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν χρησιμοποίησε την λέξη «βιασμός» ούτε για να περιγράψει την καταγγελία. Αυτό που ενόχλησε δηλαδή την Λιάνα Κανέλη είναι πως χρησιμοποιήθηκε ο χώρος του ΑΤ Ομόνοιας ως χώρος «για ερωτική συνεύρεση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ως «fuck hotel» που λένε και οι νέοι.

Πέρα από το γεγονός πως δρα μόνιμα εκτός γραμμής, μπορεί να είναι από τα λίγα πλέον άτομα που έχουν απομείνει στο ΚΚΕ που προτείνουν «Κομμουνισμό με άρωμα ΕΠΑΜ». Ακραίες εθνικές θέσεις πασπαλισμένες με fake news. Ψευδεπίγραφα επιχειρήματα μαζί με αληθινά επιχειρήματα και «μεγάλα ιδανικά» για να ενισχύονται τα πρώτα. Ξεκάθαρη προπαγάνδα δηλαδή και δημοσιογραφική σοφιστεία. Να πάμε για τα «λεγόμενα» του Κίσινγκερ για τους Έλληνες που ποτέ δεν αποδείχθηκαν; Για την κατάθεση στην βουλή εγγράφων πως στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνεργάζονταν με την 17Ν; Την Μαργαρίτα Παπανδρέου πως... απέλυσε τον Πάγκαλο; Το γεγονός πως ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς που δικάζονταν για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας; Το τελευταίο πιο εντυπωσιακό ήταν πως προσπάθησαν να της ανατινάξουν το αυτοκίνητο, το οποίο έβγαλε καπνούς κάπου στην Κατεχάκη; Πόση συνωμοσιολογία αντέχει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας; Πόση ντροπή μπορεί να ανέχεται το ΚΚΕ, όταν έχει διαγράψει για πολύ λιγότερα πράγματα μέλη του; Εκατοντάδες ίσως μέλη. Χωρίς να ζητάει κανείς υποχρεωτικά διαγραφή για την περίπτωση της Κανέλη. Αλλά ένα επίσημο σχόλιο, ιδανικά ένα επίσημο θεαματικό «άδειασμα».

Γιατί αν κάποιος έχει μιλήσει κατ' επανάληψη για «λυκοσυμμαχίες» αυτό είναι το ΚΚΕ και έχει έρθει ο καιρός να αντιμετωπίσει την δική του λυκοσυμμαχία, με μια βουλευτή εκτός γραμμής, εκτός κοινωνίας και εκτός πραγματικότητας. Μιας πραγματικότητας που δείχνει πως κάθε μέρα συμπολίτισσές μας πέφτουν θύματα βιασμού και ένα ελάχιστο ποσοστό προβαίνει σε καταγγελία. Ως πότε θα το ανεχόμαστε και ως πότε θα ανεχόμαστε δηλώσεις «σε πρόγραμμα για ευαίσθητα» που ξεπλένουν προκαταβολικά τους δράστες πριν την δίκη;

Επειδή το ΚΚΕ θυσιάζει τις αξίες του για να πάρει τις ψήφους ενός πατριωτικού κομματιού που δεν νιώθει ξένο προς το ΚΚΕ; Επειδή η Κανέλη φέρνει ψήφους; Ήρθε η στιγμή λοιπόν «εκ του Περισσού» να σταματήσουν να λασπώνουν την ιστορία ενός ιστορικού κόμματος και να αναλάβουν τις ευθύνες για τα λεγόμενα του συνεργαζόμενου μέλους τους. Αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, τότε πρέπει να πάρουν θέση για τα μέσα. Γιατί θα τους στοιχίσει πολύ περισσότερο από το να μην κάνουν τίποτα. Η σιωπή άλλωστε είναι συνενοχή.

Επιλέξτε αν προτιμάτε όλο το βίντεο ή μόνο το επίμαχο απόσπασμα, που ακολουθεί. Τα συμπεράσματα... δικά τους!

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ