Κακοποίηση και σύλληψη ατόμου με Νοητική Υστέρηση από την Δράση

Την ίδια μέρα που ο Πρωθυπουργός συναντιόνταν με μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, τα «παλικάρια» της ομάδας Δράση κακοποιούσαν και συνέλαβαν άτομο με Νοητική Υστέρηση μπροστά σε δεκάδες φωτορεπόρτερ.

Κακοποίηση και σύλληψη ατόμου με Νοητική Υστέρηση από την Δράση
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τρεις άνδρες της ομάδας Δράση (η μετονομασία της παλιάς ομάδας καταστολής της «Δ» με το μαύρο παρελθόν), αφού έπιασαν έναν άνθρωπο που είναι κάτι περισσότερο από εμφανές πως έχει Νοητική Υστέρηση, τον τράβηξαν, τον καθήλωσαν, έπεσαν τρία άτομα πάνω του και του πέρασαν χειροπέδες. Πρέπει να τονίσουμε πως στο βίντεο που ακολουθεί καθώς και σε άλλα βίντεο, ο άνδρας δεν συμμετείχε σε επεισόδια, υπάρχουν μαρτυρίες φωτορεπόρτερ υπέρ του και για ώρα απλά παρακολουθούσε τους «άνδρες» της Δράση να κάνουν πάνω-κάτω την Ερμού, τρομοκρατώντας κόσμο.

Το να τρομοκρατεί η Αστυνομία άτομα με αναπηρία και ειδικά με νοητική υστέρηση, δεν είναι μόνο κατάπτυστο, αλλά μπορεί να αποβεί βαθιά τραυματικό για τα άτομα με αντίστοιχες ιδιαιτερότητες. Οπότε καταλαβαίνει κανείς πως οι «συλλήψεις μπαχαλάκηδων» που κάνει λόγο η Αστυνομία με τους τηλεοπτικούς της εκπροσώπους και η Λίστα Πέτσα, μόνο άτομα που πήραν μέρος στις συγκρούσεις δεν αφορούν. Αυτό που κάνει η Αστυνομία είναι να τιμωρεί όσους δεν είναι από 17-25 ετών και να μπορούν να τρέξουν γρήγορα, υπογραμμίζοντας πως η δράση των Πραιτωριανών του Τάκη Θεοδωρικάκου, είναι καθαρά εκδικητική θεωρώντας όσους πολίτες συναντούν ως εχθρούς. Ακόμα και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Δεν ντράπηκε απλά η ντροπή, η Κυβέρνηση αυτή είναι ντροπή για την δημοκρατία και την ανθρωπιά.

Κεντρική φωτογραφία: Νικόλας Γεωργίου

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ