Καταρρίπτεται το αφήγημα περί «Ανάπτυξης» - Τα στοιχεία της Eurostat εκθέτουν Μητσοτάκη και Άδωνη

Η Eurostat δημοσίευσε τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον μήνα Σεπτέμβριο και για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση βρέθηκε έκθετη.

Καταρρίπτεται το αφήγημα περί «Ανάπτυξης» - Τα στοιχεία της Eurostat εκθέτουν Μητσοτάκη και Άδωνη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Eurostat δημοσίευσε τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον μήνα Σεπτέμβριο και για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση βρέθηκε έκθετη.

Τα νέα στοιχεί αποδομούν πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης περί ανάπτυξης καθώς τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επιδίδονταν σε υπεράνθρωπες προσπάθειες να πείσουν για την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι, τη στιγμή που το σύνολο σχεδόν της ευρωπαϊκής βιομηχανίας κινείται σε θετικά επίπεδα, παρά τα εμπόδια που θέτει η ενεργειακή κρίση, η Ελλάδα κινείται με εντελώς αντίθετη τροχιά.

Στην Ευρωζώνη η βιομηχανική παραγωγή για τον μήνα Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 3,6% σε σχέση με τον Αύγουστο, και στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 3,7%.

Στην Ελλάδα, τα ποσοστά ήταν απογοητευτικά καθώς σημείωσε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση, ακολουθώντας την Λιθουανία, καταγράφοντας συρρίκνωση κατά 4,5%.

Σε ετήσια βάση, η Ελλάδα καταγράφει την τέταρτη χειρότερη συρρίκνωση βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Σλοβακία, Λετονία και Εσθονία είναι οι τρεις χώρες που προηγούνται της χώρας μας στα επίπεδα ανάπτυξης βιομηχανικής παραγωγής.

Να θυμίσουμε ότι όλο αυτό τον καιρό το κυβερνητικό αφήγημα διά στόματος του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, περιλάμβανε τους ισχυρισμούς του πως η Ελλάδα περίπου... ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης «εφαρμόζοντας το πρωτοποριακό "Click Away"» κατά τη διάρκεια των εγκλεισμών λόγω πανδημίας, αλλά και την κενού νοήματος και οργάνωσης κήρυξη της έναρξης των συζητήσεων «για τη μετάβαση στη Βιομηχανία 4.0, δηλαδή στη νέα Ρομποτική και με Τεχνητή Νοημοσύνη Βιομηχανική Επανάσταση», όπου δήθεν η Ελλάδα μπορεί να γίνει Βιομηχανική Δύναμη. Οι απόλυτοι αριθμοί της Eurostat έρχονται να συνθλίψουν τις φαντασιακές αυτές δηλώσεις εντυπωσιακών λέξεων στη σειρά και να μετρήσουν την πραγματικότητα του διαμετρήματος του υπουργού, κατατάσσοντας εκ νέου την Ελλάδα ουραγό στον τομέα της Βιομηχανικής Παραγωγής, ενώ ολόκληρη η υπόλοιπη Ευρώπη σημειώνει σημαντική ανάκαμψη παρ' όλες τις διεθνείς προκλήσεις.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ