Νέα Πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου η Αλεξάνδρα Μαρτίνου – Νέες καταγγελίες

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» τοποθετείται ως πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου με μονοετή θητεία. Τα μέλη του ΔΣ είναι ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες (με εμπειρία σε οικονομικά σκάνδαλα, Εφραίμ, Siemens κτλ), ο διευθυντής του Γραφείου της Δόμνας Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης και μια ομάδα ατόμων με εμπειρία από δομές παιδικής προστασίας. Νέες καταγγελίες για την τιμωρία στα κλουβιά των παπαγάλων.

Νέα Πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου η Αλεξάνδρα Μαρτίνου – Νέες καταγγελίες
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η ανακοίνωση της Υφυπουργού Εργασίας αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας Δόμνας Μιχαηλίδου

«Με μοναδικό γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των πιο ευάλωτων παιδιών που έχουν βρεθεί εκτός της οικογένειάς τους και ζουν στη Κιβωτό του Κόσμου, και μετά από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβέρνηση αντικαθιστά σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου.

Εφαρμόζουμε μια διάταξη (σ.σ. άρθρο 67 Ν. 4921/2022). για έκτακτη αλλαγή στη διοίκηση κοινωνικών δομών που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες έχοντας απέναντι πολλούς (σ.σ. Η δομή που υπήρξε αφορμή για την σύνταξη του νομοσχεδίου, εν τέλει αθωώθηκε από τις κατηγορίες). Μια διάταξη που πολεμήθηκε αλλά χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος εμείναμε σε αυτήν. Τώρα είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε. Είναι μια διάταξη που χρησιμοποιείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά δυστυχώς είμαστε ενώπιον αυτών και πρέπει να δράσουμε για την προστασία των παιδιών.

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει για κακοποιητικέςσυμπεριφορές είναι πολύ σοβαρές και έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, πρέπει να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της δομής και η εμπιστοσύνη όλων μας προς αυτή. Γιατί η δομή είναι τα παιδιά της, είναι οι εργαζόμενοί της, είμαστε όλοι εμείς (εθελοντές, δωρητές, χορηγοί) που έχουμε στηρίξει και πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα παιδιά. Για τον λόγο αυτό για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο επιλέχθηκαν άτομα υψηλού κύρους, με τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία στην παιδική προστασία».

Το νέο ΔΣ αποτελείται από τους κάτωθι:
1. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, Πρόεδρος της Ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου
2. Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,
3. Ιωάννης Παπαδάτος, Παιδίατρος, τ. ΔιευθυντήςΜονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»,
4. Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS,
5. Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, Γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου»,
6. Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, Πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά»,
7. Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Υπουργικού γραφείου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η αλλαγή της διοίκησης είναι προσωρινή και έχει διάρκεια ένα έτος. Το νέο ΔΣ καλείται να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του φορέα αλλά και να διενεργήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. «Τα νέα μέλη του ΔΣ αναλαμβάνουν ένα δύσκολο και φορτισμένο αυτή τη στιγμή έργο. Τους ευχαριστούμε για αυτό. Η κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ως Πρόεδρος, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη έχουν αποδείξει στην διάρκεια της πορείας τους ότι έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να ανταπεξέλθουν. Ως Υπουργείο και ως κοινωνία θα πρέπει να τους στηρίξουμε για τα παιδιά της Κιβωτού, για όλους μας
».
Επιβεβαίωση καταγγελιών

Το πρωί στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, εμφανίστηκε δικηγόρος μητέρας τριών παιδιών, που επιβεβαίωσε την καταγγελία του ζευγαριού των Σύρων, πως χρησιμοποιούνταν τα κλουβιά των παπαγάλων ως χώρος τιμωρίας, «συνέπειας» κατά την ορολογία της Κιβωτού του Κόσμου και εκεί κλειδώνονταν παιδιά. Ακόμα είχαμε περισσότερες καταγγελίες σε όλες τις πρωινές εκπομπές για άρνηση επικοινωνίας με τα παιδιά. Οι αρχές οφείλουν να διερευνήσουν άμεσα τις σχετικές καταγγελίες και να βεβαιωθούν πως δεν θα υπάρξουν ξανά αντίστοιχα περιστατικά. 

 Τα μικρά παραπολιτικά

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου πέρα από μέλος της ομώνυμης εφοπλιστικής οικογένειας, είναι και θεία της Βουλευτού της 'Α Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Γεωργίας Μαρτίνου. Ο πατέρας της Γεωργίας Μαρτίνου, εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος έχει τοποθετηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως Διοικητής του Αγίου Όρους. Η εφοπλιστική οικογένεια ουσιαστικά είναι παντοδύναμη, αν σκεφτεί κανείς πως σε 2 χρόνια έχει σπάσει το αμερικάνικο εμπάργκο κατά της Βενεζουέλας και το Ευρωαμερικάνικο εμπάργκο κατά της Ρωσίας! Έκπληξη ή και καθόλου έκπληξη αποτελεί και η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Γλούμη-Ατσαλάκη, δικηγόρου και διευθυντή του Υπουργικού Γραφείου της ίδιας της Δόμνας Μιχαηλίδου!

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ