Καταστολή «über alles» - Κοινή επιχείρηση ΕΚΑΜ, ΜΑΤ και Δράση με 80 προσαγωγές

Μια διαλυμένη οικονομικά και ψυχικά κοινωνία, που πασχίζει να επιβιώσει μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες. Μια αναίσχυντη κυβέρνηση που με σκανδαλώδη τρόπο -ακόμα περισσότερο και από τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται- συνεχίζει το μεγάλο φαγοπότι της. Και ένας κατασταλτικός μηχανισμός που έχει εντολή να ποδοπατήσει την κοινωνία, πριν προλάβει να σκεφτεί να αντιδράσει. Κάθε μέρα με νέες επιδείξεις δύναμης.

Καταστολή «über alles» - Κοινή επιχείρηση ΕΚΑΜ, ΜΑΤ και Δράση με 80 προσαγωγές
ΠΡΟΒΟΛΗ

Έτσι συμπεραίνουμε ότι είναι και αυτό που διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας καθώς στις 8:30 το πρωί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε με διθυράμβους τη σύλληψη του φερόμενου ως εμπρηστή της Reals News, στο σημείο, με την παρακάτω δημοσίευση στο Twitter: «Ακόμα μία εγκληματική πράξη εξιχνιάστηκε. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, συνελήφθη σήμερα ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία της real news. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι δράστες κάθε εγκληματικής δράσης».

Ωστόσο οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν από τις 4 το απόγευμα δεύτερη εισβολή στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η κατασταλτική επιχείρηση στη γειτονιά των κατηλειμμένων προσφυγικών ξεκίνησε ξημερώματα με την απαγωγή τριών ατόμων από το ένα κτίριο. Ακολούθησε κάλεσμα από το «Community of Squatted Prosfygika»: «Καλούμε σε έκτακτη ανοιχτή συνέλευση ΣΗΜΕΡΑ στις 16:00 στο στέκι των Κατειλημμένων Προσφυγικών στο 6ο μπλοκ στην συμβολή των οδών Κουζή και Τριχωνίδος, για ενημέρωση και για την περαιτέρω οργάνωση της περιφρούρησης της γειτονιάς», την οποία και... τίμησαν δεόντως οι δυνάμεις των ΕΚΑΜ, ΜΑΤ και Δράση με κοινή επιχείρηση, δεύτερη για σήμερα, εκκενώνοντας το 6ο κτιριακό μπλοκ που κατοικείται κυρίως από πρόσφυγες.  Οι προσαγωγές αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεράσει τις 80 και οι πρώτες φωτογραφίες και τα βίντεο που ήδη κυκλοφορούν παντού δείχνουν ανθρώπους γονατιστούς, με το πρόσωπο στον τοίχο και δεμένους πισθάγκωνα (βλ. κάτω). Πληροφορίες κάνουν λόγο για έγκυο γυναίκα που της αρνήθηκε περίθαλψη και προσαγωγή ακόμα και φωτορεπόρτερ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ