Ενεργειακό: Η Ε.Ε. αντιμέτωπη με ακόμα μια παταγώδη αποτυχία

Aκόμα δεν έχει βρεθεί ουσιαστική λύση για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμα μια παταγώδη αποτυχία καθώς τα κρύα πλησιάζουν επικίνδυνα και το πλαφόν στο φυσικό αέριο δεν φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά.

Ενεργειακό: Η Ε.Ε. αντιμέτωπη με ακόμα μια παταγώδη αποτυχία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μπορεί τους προηγούμενους μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πολλά ελληνικά Μέσα να προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός "βάρεσε" το χέρι στο τραπέζι στους Ευρωπαίους, για να μπει πλαφόν στο φυσικό αέριο Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Τα επιχειρήματά μας έπεισαν την ΕΕ για πλαφόν στο φυσικό αέριο αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Σύμφωνα με διπλωμάτες που μίλησαν στο γερμανικό Bloomberg, οι Υπουργοί Ενέργειας που έκαναν έκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες ναι μεν συμφώνησαν ότι πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα, αλλά αυτό θα αργήσει τουλάχιστον μέχρι τις 13 Δεκέμβρη. Όταν δηλαδή θα έχουν αρχίσει για τα καλά τα κρύα.

Ουσιαστικά, το πλάνο είναι το φυσικό αέριο να αντιμετωπιστεί ενιαία απ' όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε να μπορεί να ελαχιστοποιηθεί το κόστος. Στη θεωρία ακούγεται ορθό, αλλά η πράξη φαίνεται να απέχει χιλιόμετρα, τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή.

Το συμπέρασμα εξάγεται με ασφάλεια και απ' τις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας του Βελγίου, Tinne Van der Straeten, ο οποίος ανέφερε "Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση για τίποτα, όσο δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για όλα", ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της Κομισιόν, για πλαφόν στα 275 ευρώ η μεγαβατώρα, προς το παρόν έχει μπει στο συρτάρι.

Ο βαρύς χειμώνας πλησιάζει όλο και περισσότερο, η Ευρώπη για ακόμα μια φορά καθυστερεί στο να πάρει αποφάσεις και η ίδια θέτει εαυτόν στο επίκεντρο μιας ακόμα παταγώδους αποτυχίας τον τελευταίο χρόνο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ