Σκάνδαλο Παρακολουθήσεων: Συνταγματική και Δημοκρατική εκτροπή καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση του Πρωθυπουργού ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλέον κατηγορείται για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής εκτροπής»

Σκάνδαλο Παρακολουθήσεων: Συνταγματική και Δημοκρατική εκτροπή καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Επίθεση κατά μέτωπον από την αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση μετά τις νέες αποκαλύψεις του «Documento» 

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για το πώς δρούσε η κυβέρνηση, όσον αφορά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Μετά τον σάλο που ξέσπασε μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων ονομάτων, η εφημερίδα «Documento» επανήλθε με νέες αποκαλύψεις, αναφέροντας πως ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ο εισαγγελέας της ΕΥΠ ήταν και αυτοί υπό στενή παρακολούθηση!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσω ανακοίνωσής του ζητάει την παραίτηση του Πρωθυπουργού, ενώ μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής και Δημοκρατικής εκτροπής.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και αντικαθιστά βουλευτές του από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής με στόχο να μείνουν στο σκοτάδι οι ευθύνες του, έρχονται στο φως νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις από την εφημερίδα Documento.

Οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εισαγγελέως της ΕΥΠ που μέχρι πρόσφατα πίστευε ότι είναι ανέλεγκτη αλλά τελικά ήταν και η ίδια «καλωδιωμένη», καθώς και του οικονομικού Εισαγγελέα που χειρίστηκε τις υποθέσεις των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους ήταν υπαρκτά αλλά αδιευκρίνιστα, αφορούν τον ίδιο τον πυρήνα της πολιτειακής λειτουργίας και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για κρυφτούλι και υπεκφυγές.Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατηγορείται πλέον για παρακολουθήσεις αντιπάλων και συνεργατών του αλλά για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής και Δημοκρατικής εκτροπής.

Είτε θα δώσει πειστικές απαντήσεις για την εκτροπή είτε θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί, γιατί όσα διέπραξε αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για τη Δημοκρατία.

Καμία Αρχή της Πολιτείας δεν μπορεί πια να μην αντιδρά. Καμία δικαιολογία δε μπορεί να αφήνει τη Δημοκρατία απροστάτευτη. Η άμεση διερεύνηση όλων των πλευρών αυτής της σκοτεινής υπόθεσης καθώς και η απόδοση ευθυνών, αποτελεί πλέον δημοκρατική και συνταγματική υποχρέωση».

Τώρα μένει να δούμε αν θα εμφανιστεί ο πρωθυπουργός να απαντήσει στην αξιωματική αντιπολίτευση ή αν θα κάνει ό,τι συνήθως, θα κρύβεται...

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ