Στην εντατική 16χρονος από σφαίρα στο κεφάλι ύστερα από καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη

Σε μια καταδίωξη που φέρει ομοιότητες με την υπόθεση Σαμπάνη, ένας 16χρονος βρίσκεται στην εντατική, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για σφαίρα στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού. Αρχικά οι αστυνομικοί ανέφεραν «ανταλλαγή πυροβολισμών», κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί. Πιθανότητα εμπλοκής και ομάδων ΔΙ.ΑΣ.

Στην εντατική 16χρονος από σφαίρα στο κεφάλι ύστερα από καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένας 16χρονος Ρομά (για αυτό αναφέρονται οι ομοιότητες με την υπόθεση Σαμπάνη) σταμάτησε να βάλει 20 ευρώ βενζίνη σε πρατήριο λίγο πριν τη 01:00 ξημερώματα Δευτέρας, στην οδό Μοναστηρίου στην Θεσσαλονίκη, και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Μετά από σήμα ξεκίνησε καταδίωξη όπου ο οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών. Οι πληροφορίες που προέρχονται από την Αστυνομία κάνουν λόγο για «προσπάθεια εμβολισμού του περιπολικού», ισχυρισμός που ελέγχεται καθώς είτε εμβολίζεις ένα όχημα, είτε δεν το εμβολίζεις. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να αποφύγει κανείς προσπάθεια εμβολισμού. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε τοιχίο. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για εμβολισμό από περιπολικό συνοδεία πυροβολισμών με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο τοιχίο. Επειδή όμως το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, καλό είναι να περιμένουμε και το παρόν άρθρο θα ανανεωθεί με τις νεότερες πληροφορίες.

Αδιαμφισβήτητα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σφαίρα στο κεφάλι και για αφαίρεσή της στο Ιπποκράτειο, κάτι που μπορεί να εξηγεί γιατί ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στο τοιχίο. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στο αν ο νεαρός είχε όπλο, οπότε η πιθανότητα «ανταλλαγής πυροβολισμών» απομακρύνεται. Για να έχουμε την πιθανότερη χρονική σειρά, οι αστυνομικοί φέρονται να άνοιξαν πυρ, είτε κατά την -σύμφωνα με την μαρτυρία τους- προσπάθεια εμβολισμού του περιπολικού, είτε μετά τον εμβολισμό του οχήματος από περιπολικό. Ύστερα ο νεαρός προσέκρουσε στο τοιχίο και στο Ιπποκράτειο όπου διακομίστηκε, βρέθηκε η σφαίρα στο κεφάλι. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ