Στους χειρότερους πολιτικούς της Ευρώπης ο Μητσοτάκης, σε χειρότερη θέση και από τον Πούτιν!

Το Politico δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τις λίστες με τους καλύτερους, τους ονειροπόλους και τους πιο επιδραστικούς πολιτικούς της Ευρώπης. Όμως τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον κατέταξε στην 8η θέση αυτών που διαταράσσουν τις ευρωπαϊκές αξίες και την Δημοκρατία.

Στους χειρότερους πολιτικούς της Ευρώπης ο Μητσοτάκης, σε χειρότερη θέση και από τον Πούτιν!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στο άρθρο τους στο Politico, κάνουν λόγο για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φίμωση του Τύπου και σκάνδαλα κατασκοπίας, αναφέροντας πως αυτή θα είναι και η... κληρονομιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Δημοκρατία. Το άρθρο συνεχίστηκε ενημερώνοντας πως η Ουάσιγκτον τον αγαπά γιατί η Ελλάδα ξοδεύει δισεκατομμύρια για τους εξοπλισμούς, περισσότερα και από τις ΗΠΑ συγκριτικά με το ΑΕΠ. Ύστερα γράφουν για την στρατιωτική βοήθεια της Ελλάδας προς την Ουκρανία και το γεγονός πως ήταν ο πρώτος Πρωθυπουργός της Ελλάδας που παρακολούθησε συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Στα ανθρώπινα δικαιώματα, το αφιέρωμα τον κατηγορεί πως «οι Βρυξέλλες δεν κατάφεραν να τον κάνουν να σταματήσει αυτό που οι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποκαλούν παράνομες επαναπροωθήσεις σε διεθνή ύδατα». Αυτολεξεί. Στον αντίποδα, η Πρόεδρος της Κομισιόν αποκάλεσε την Ελλάδα «ασπίδα» της Ευρώπης, με την διαφορά πως το άρθρο υποτιτλίζεται ως «η αμαυρωμένη ασπίδα», ασκώντας στην ουσία κριτική και στην Κομισιόν. Η κατακραυγή του Politico αναφέρει την δεινή θέση της Ελλάδας στην ελευθερία του Τύπου που συνεχίζει να κατακρημνίζεται, επικαλούμενο την έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κράτος Δικαίου, την επιλεκτική χρηματοδότηση Μέσων Ενημέρωσης και την ανοχή στην βία κατά δημοσιογράφων.

Την ίδια μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτίθεται στην Βουλή για τις υποκλοπές στον ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενος πως παρακολουθούσε υπουργούς, αντιπάλους του και άλλους, το Politico αναφέρει πως ο «Μητσοτάκης θέλει να προχωρήσει από τις κατηγορίες πως η Κυβέρνησή του παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους, κάτι που έχει αρνηθεί επανειλημμένα». Οι δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με το άρθρο, δείχνουν πως η ΝΔ προπορεύεται ακόμα στην πρόθεση ψήφου και πως δεν έχει πληγεί από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Όμως οι ειδικοί του Politico προβλέπουν πως η Κυβέρνηση θα κινηθεί ακόμα δεξιότερα προκειμένου να επιβιώσει στο μέλλον (σ.σ. μέσω της απομάκρυνσης από συνεργασίες με κόμματα της Αριστεράς). Κλείνει αναφέροντας πως «Οι ειδικοί κάνουν λόγο πως οι φωνές για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα θα γίνουν ακόμα πιο δυνατές».

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα εδώ, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζεται στην ίδια παρέα με την Μελόνι, τον Ορμπάν και τον Λαβρόφ! 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ