Δεσμεύτηκε η περιουσία της Εύας Καϊλή - Η ΝΔ έχει φροντίσει αυτό να γίνει μόνο για 18 μήνες

Έμμεσο «δωράκι» από την Κυβέρνηση στον «Δούρειο Ίππο» της.

Δεσμεύτηκε η περιουσία της Εύας Καϊλή - Η ΝΔ έχει φροντίσει αυτό να γίνει μόνο για 18 μήνες
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση διαφοράς με πρωταγωνίστρια την Ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή.

Τρεις ημέρες μετά την προσαγωγή της και λίγες ώρες από την εντολή σύλληψής της, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, διέταξε την δέσμευση της περιουσίας της που μπορεί να προέρχεται από μη νόμιμες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα το ίδιο έγινε και με τον σύζυγο της, αλλά και με μέλη της οικογένειάς της.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ και η ρεπόρτερ Ντίνα Τσουκαλά, στο δελτίο των 12:00, παράλληλα με τα παραπάνω δεσμεύθηκαν και οι λογαριασμοί μιας νεοσύστατης εταιρείας Real Estate στο Κολωνάκι, η οποία ήταν στην κατοχή της Εύας Καϊλή, αλλά και του συζύγου της.

Υπενθυμίζουμε, πως όλα τα παραπάνω δεν θα είναι για πάντα ή μέχρι την πλήρη εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά μόνο για 18 μήνες: Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο της ΑΑΔΕ (4995/2022), η δέσμευση της περιούσιας ενός ατόμου που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μεγάλη φοροδιαφυγή ισχύει σε πρώτη φάση για μόλις εννέα μήνες, ενώ αν υπάρξει δικαστικό βούλευμα παίρνει ισχύ για ακόμα εννέα.

Μια διάταξη που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και εντελώς συγκυριακά πιάνει και τον «Δούρειο Ίππο» της «μπλε παράταξης» (όπως τη χαρακτήρισε πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης), Εύα Καϊλή.

Πράγμα που σημαίνει ότι μετά την απόφαση του Χαράλαμπου Βουρλιώτη, μετά από ενάμιση χρόνο το πολύ, η Ευρωβουλευτής δεν θα έχει δεσμευμένη την περιουσία της.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ