Οκτώ μαθητές στο Ίλιον βίαζαν συμμαθητή τους και διακινούσαν τα βίντεο στο σχολείο

Οκτώ μαθητές της Α' Λυκείου βίαζαν κατ' εξακολούθηση συμμαθητή τους σε εγκαταλειμμένο σπίτι κοντά στο σχολείο, διακινούσαν το υλικό στο σχολείο, τον χτυπούσαν και τον απειλούσαν για να μην μιλήσει. Είπαν στον εισαγγελέα πως «το κάναμε για πλάκα». Παρότι κάποιες λεπτομέρειες αφαιρέθηκαν, θεωρήστε όλο το άρθρο σοκαριστικό (T-W/W).

Οκτώ μαθητές στο Ίλιον βίαζαν συμμαθητή τους και διακινούσαν τα βίντεο στο σχολείο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι 6 από τους 8 ανήλικους που συνελήφθησαν (έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται δύο) φέρονται να ομολόγησαν στον εισαγγελέα όπου οδηγήθηκαν χθες το βράδυ για τις πράξεις τους, ενώ στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα κάνναβης και αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, βίαζαν με χρήση αντικειμένου τον συμμαθητή τους, τον χτυπούσαν, τον απειλούσαν και μοίραζαν το βίντεο στους συμμαθητές τους. Οι πράξεις αυτές ήταν επαναλαμβανόμενες σε περίοδο τουλάχιστον ενός μήνα και βεβαιώνονται τουλάχιστον τέσσερις βιασμοί από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Οι καθ΄ ομολογίαν βιαστές πήγαιναν τον συμμαθητή τους, με απειλές και πιθανώς και υπό την απειλή αδιευκρίνιστου για την ώρα όπλου, σε εγκαταλειμμένο σπίτι κοντά στο Λύκειό του και τον βίαζαν με χρήση αντικειμένων.

Η υπόθεση, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μαθεύτηκε από το ίδιο το παιδί που βρήκε το θάρρος να μιλήσει στους γονείς του και όχι από τους συμμαθητές τους που είδαν το βίντεο. Χαρακτηριστικό είναι πως η θέαση των βίντεο που βρέθηκαν στα κινητά των δραστών ήταν τόσο ακραία σοκαριστική ακόμα και για τους αστυνομικούς που εξέτασαν τα στοιχεία, που έγινε σε διάστημα μεγάλου χρονικού διαστήματος, γιατί δεν μπορούσαν να βλέπουν και να ακούνε το περιεχόμενό τους. Οι 6 συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, οι δύο αναζητούνται, ενώ αυτοί που συνελήφθησαν φέρονται να είπαν στον εισαγγελέα πως «το κάναμε για πλάκα, τα βλέπαμε στις ταινίες και κάναμε τα ίδια». Ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη για σύσταση συμμορίας που διέπραξε βιασμό κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, δίωξη για διακίνηση πορνογραφίας ανηλίκων καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για όπλα και ναρκωτικά. Θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να μην φυλακιστούν, ενώ το Σάββατο θα οδηγηθούν εκ νέου στον εισαγγελέα.

Ας μας επιτραπούν δύο σχόλια. Πρώτον, πως αυτά τα παιδιά είναι η προσωποποιημένη αποτυχία των οικογενειών τους, των σχολείων τους και της κοινωνίας που τα μεγάλωσε. Δεύτερον, Δημήτρης Λιγνάδης. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ