Απίστευτη κτηνωδία στην Πάτρα: 35χρονος Ρομ πήγε να πει τα κάλαντα σε συνεργείο και του έβαλαν φωτιά!

Ο 35χρονος άντρας βασανίστηκε σκληρά την Παραμονή Πρωτοχρονιάς από «παλικάρια» της Αχαϊκής πόλης. Δηλώσεις του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για το συμβάν και η τουλάχιστον... ύποπτη κατάθεση του θύματος που δεν συνάδει με άτομο με νοητική υστέρηση. 

Απίστευτη κτηνωδία στην Πάτρα: 35χρονος Ρομ πήγε να πει τα κάλαντα σε συνεργείο και του έβαλαν φωτιά!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σκληρές είναι οι εικόνες που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Πελοπόννησος» μέσα από την ιστοσελίδα της pelop.gr σήμερα το πρωί της Τρίτης 3 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το τοπικό μέσο ανέφερε ένα θλιβερό περιστατικό βασανισμού Ρομ στην Πάτρα από κάποιους άντρες ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Εκεί, ο 35χρονος άντρας πήγε σε ένα πασίγνωστο συνεργείο αυτοκινήτων για να πει τα κάλαντα. Τότε κάποια «παλικάρια» (εν αγνοία του ιδιοκτήτη) που ήταν εκεί, τον ανάγκασαν να γονατίσει για να «τα πει».

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι νταήδες αποφάσισαν να πάνε την απαράδεκτη ήδη πράξη τους ένα βήμα πιο πέρα, καθώς όσο ο άνθρωπος καθόταν στα γόνατα και έλεγε τα κάλαντα, τον περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και του έβαλαν φωτιά!

Η κτηνωδία όμως δεν είχε τελειώσει εκεί. Όσο ο 35χρονος Ρομ καιγόταν, οι νταήδες τον τραβούσαν βίντεο το οποίο ανήρτησαν χωρίς κανέναν δισταγμό στα social media.

Αυτό το περιστατικό συνέβη ούτε έναν μήνα μετά τη δολοφονία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, επίσης Ρομ, στη Θεσσαλονίκη και ήρθε να προστεθεί σε μια μακρά λίστα με ρατσιστικές επιθέσεις προς τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

Κώστας Πελετίδης: «Το σύστημα γεννά τους δράστες τέτοιων εγκλημάτων»

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, καταδίκασε έντονα το συμβάν, κάνοντας ξεκάθαρα λόγο για «ρατσιστικό περιστατικό [..] που δείχνει ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή». Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Τα ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος 35χρονου Ρομ, που έλαβε χώρα στην πόλη μας, δείχνει ότι ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή, γεννά τους δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων. Η πολιτική που υπαγορεύει πως πρέπει να υπάρχουν ομάδες πληθυσμού στο περιθώριο, ώστε αφενός να στοχοποιούνται και αφετέρου να αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως, τους καθιστά ευάλωτους σε κάθε είδους εκμετάλλευση. Χρειάζεται ριζική ανατροπή του συστήματος και των σάπιων αξιών του. Το 2023 να κάνουμε την αρχή!».

Από την άλλη, ο ίδιος ο 35χρονος άντρας φέρεται να κατέθεσε στην Ασφάλεια τα ακόλουθα, που προκαλούν τουλάχιστον απορία:

«Τα παιδιά αυτά είναι φίλοι μου και πηγαίνω συχνά στην αντιπροσωπεία. Κανείς δεν με προσέβαλε και κανείς δεν μείωσε την προσωπικότητα και την τιμή μου. Μαζευόμαστε συχνά και κάνουμε πλάκες. Το έκανα από μόνος μου και εκείνη την ημέρα είχα πιει λίγο παραπάνω. Η φωτιά δεν ήταν πάνω μου αλλά στο πάτωμα και δεν έχω τραυματιστεί. Μου έδωσαν χρήματα που είπα τα κάλαντα. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός».

Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και, όπως είναι λογικό, αρκετός κόσμος περιμένει την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό.

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Κώστα Φραγκούλη αφέθηκε ελεύθερος

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ