Σε στυλ Βόρειας Κορέας η επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Γαύδο

Η πρώην δήμαρχος Γαύδου Γκέλη Καλλινίκου, καταγγέλλει ότι της έγινε σύσταση παραμονής στο σπίτι της, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε στυλ Βόρειας Κορέας η επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Γαύδο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Στη χώρα του ήλιου και της Δημοκρατίας. Σε αυτήν την υπέροχη πατρίδα ο φανταστικός πρωθυπουργός της, πραγματοποίησε σήμερα «επίσκεψη υψηλού συμβολισμού ανήμερα των Θεοφανείων στη Γαύδο, για να στείλει ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες».

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο δεύτερος πρωθυπουργός που επισκέπτεται  το νησί από το 1996, όπου ο Κώστας Σημίτης έκανε την αρχή. Με προεκλογικήεπική εμφάνιση ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε έμπρακτα τόσο στους Έλληνες πολίτες όσο και στην Τουρκία ότι καμία γωνιά της χώρας δεν θα μείνει ανυπεράσπιστη, όσο ακριτική και αν είναι.

Επέδειξε δε τόσο ανυπέρβλητο ζήλο στο... μήνυμα, ώστε φυλάκισε τους συνέλληνες «εχθρούς» του αφηγήματός του, εντός των σπιτιών ώστε να διαβεί αγέρωχα το νησί.

Κυριάκο μας, οι «εχθροί», πήραμε το μήνυμα και το μεταφέρουμε δια στόματος της πρώην Δημάρχου Γαύδου:

 

«Βρίσκομαι σε καθεστώς ΟΜΗΡΙΑΣ να το πω; Επιτήρησης να το πω; από την αστυνομία σήμερα λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού της χώρας στην Γαύδο.

Τι έχει το ποινικό μου μητρώο που σας ανησυχεί και με βάζετε σε καθεστώς περιορισμού ή παρακολούθησης ή επιτήρησης; Μήπως υπεξαίρεσα δημόσιο χρήμα;

Αυτοί που έχουν καταδικαστεί για το αδίκημα αυτό, είναι δίπλα σας αυτή την στιγμή, σας σφίγγουν το χέρι και ενδεχομένως να φάτε και στο μαγαζί τους.

Απειλείται η ζωή μου με κάποιο τρόπο, όπως έχει ήδη γίνει στο παρελθόν ή απειλείται να χαλάσει η πολιτική σας βιτρίνα από αντιπολιτευτικές φωνές;

Φοβάστε να μιλήσουμε για το Γυμνάσιο της Γαύδου; Ελπίζω να καταφέρει να σας προσεγγίσει η μητέρα των παιδιών των όποιων στερείτε το δικαίωμα στην βασική εκπαίδευση.

Φοβάστε να μιλήσουμε για την ιατρική κάλυψη των κατοίκων του νησιού;

Φοβάστε να μιλήσουμε για την πυροπροστασία;

Φοβάστε να μιλήσουμε για τις εξορύξεις των υδρογονανθράκων στην περιοχή μας;

Φοβάστε να μιλήσουμε για την θέση του φυλακίου στον φάρο του νησιού;

Φοβάστε να μιλήσουμε για την ερημοποίηση του νησιού τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι αδύνατο να ανταποκριθούν οι κάτοικοι στις οικονομικές σας απαιτήσεις;

Φοβάστε να μιλήσουμε για την natura 2000, η οποία κινδυνεύει άμεσα από την πολιτική σας και τις ενδεχόμενες αναπτυξιακές ορέξεις κάποιων από την κουστωδία σας;

Φοβάστε να μιλήσουμε για τον παράνομο νόμο Θεοδωρικάκου;

Φοβάστε να μιλήσουμε για τις απευθείας αναθέσεις;

Τι είναι αυτό που φοβάστε από εμένα κύριε Μητσοτάκη; Ποια συζήτηση θέλετε να αποφύγετε με την "αναρχοάπλυτη" συριζαία δήμαρχο, όπως με αποκαλούσε η αυλή σας;

Την ημέρα των Θεοφανίων μαύρα σκοτάδια κάλυψαν τη Δημοκρατία στην Γαύδο. Είχα ευγενική παράκληση από αστυνόμο να παραμείνω σπίτι μου μέχρι την αποχώρηση του πρωθυπουργού από το νησί. Φυσικά και αρνήθηκα και δήλωσα ότι δεν θα αλλάξω το πρόγραμμα μου, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να πραγματοποιώ προγραμματισμένη πεζοπορία στο δάσος του νησιού, στην λεωφόρο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ύστερα από αρκετή συζήτηση με την αστυνομία.

Κύριε πρωθυπουργέ, κυρία δήμαρχε, πολιτικάντηδες και κομματάρχες, είναι εύκολο να στήνετε χειμωνιάτικα σε ακριτικό νησί των 60-70 κατοίκων, μια ξεδιάντροπη πασαρέλα, να κουβαλάτε 2 καράβια κόσμο για να φανεί η  επιτυχία της εκδήλωσης.

Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο στερείτε έμμεσα από εμένα το συνταγματικό δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση στον δημόσιο χώρο;

Αναρωτιέμαι πώς αντέχει η μικρή προβλήτα της Γαύδου τόση ντροπή πάνω της και πόσες σιροκάδες και καταιγίδες χρειάζονται για να εξαγνιστεί μέρα που είναι, από την διαφθορά σας.

Γκέλη Καλλινίκου, Αριστερή πρώην Δήμαρχος Γαύδου»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ