Υπόθεση Κολωνού: «Ό,τι διαφυλάξαμε ως κόρη οφθαλμού, το αποκάλυψε η υφυπουργός»

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η υφυπουργός των απευθείας αναθέσεων, που «κόπτεται» για την παιδική προστασία, προέβη σε υπονόμευση της επιβαλλόμενης προστασίας της ανωνυμίας της 12χρονης αποκαλύπτοντας στη Βουλή (!) όλα τα στοιχεία της.

Υπόθεση Κολωνού: «Ό,τι διαφυλάξαμε ως κόρη οφθαλμού, το αποκάλυψε η υφυπουργός»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ιστορίες αριστείας

«Η παιδική προστασία αποτελεί για την κυβέρνηση της ΝΔ την κορωνίδα των πολιτικών πρόνοιας» είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και φρόντισε αμέσως μετά να αυτoαναιρεθεί, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη σχετικά με την παροχή βοήθειας στη 12χρονη και την οικογένειά της που έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης στον Κολωνό.

Λόγω υπερβολικού ζήλου (;) η υφυπουργός είπε ότι είναι ζήτημα της ελληνικής Πολιτείας, των υπουργείων που συνεργάζονται για την παιδική προστασία, της κοινωνίας και όχι των αλληλέγγυων ομάδων η πρόνοια για τη 12χρονη και τα αδέλφια της και μετά έδωσε στο πιάτο όλα τα προσωπικά  στοιχεία που θα έπρεπε να μη δημοσιοποιηθούν ώστε να συνάδουν με την… κορωνίδα της κυβέρνησης. Τα οποία αναπαρήγαγαν από όλα τα Μέσα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τη δεύτερη σκέψη έκανε η δικηγόρος της οικογένειας που κατήγγειλε σήμερα την υφυπουργό για ψευδή ισχυρισμό για την κατ’ οίκον διδασκαλία και την κοινωνική μέριμνα για την οικογένεια αλλά κυρίως για την υπονόμευση της επιβαλλόμενης προστασίας της ανωνυμίας της 12χρονης. Μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη, η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ασπασία Ταραχοπούλου, κατηγόρησε τη Δόμνα Μιχαηλίδου ότι «το μόνο ακριβές που είπε», απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή Κλέωνα Γρηγοριάδη, είναι «ότι η πρόνοια στοχοποίησε το παιδί».

«Προσπαθούμε τόσο καιρό να διαφυλάξουμε τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής του παιδιού ως κόρη οφθαλμού, έχω παρακαλέσει όλους τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές προσωπικά, και ενώ προσπαθούμε να προστατέψουμε το παιδί με νύχια και με δόντια, έρχεται η υφυπουργός και αποκαλύπτει πού βρίσκεται η 12χρονη, σε ποιο σχολείο πηγαίνει η ίδια και ο αδελφός της».

Ψευδής ο ισχυρισμός της υπουργού πως δέχεται κατ’ οίκον διδασκαλία

«Έχουμε κάνει πολλές αιτήσεις και ουδείς έχει ανταποκριθεί ως σήμερα και η μόνη παροχή από το κράτος ως τώρα είναι ένας παιδοψυχολόγος που πρέπει να κάνει 100 χιλιόμετρα πηγαινέλα για να δει το παιδί. Δεν έχουμε καμία βοήθεια, δεν υπάρχει καμία κοινωνική μέριμνα για την οικογένεια από την Πολιτεία. Μόνο από ιδιώτες αλληλέγγυους. Η Πολιτεία έχει δώσει μόνο δύο γάλατα εβαπορέ και δύο πακέτα μακαρόνια», συνέχισε η Ασπασία Ταραχοπούλου, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι ο γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, έχει υποσχεθεί εδώ και μήνες μία κουκέτα «γιατί τα δύο αδέλφια κοιμούνται σε έναν σπασμένο καναπέ» και ακόμη δεν έχει ούτε αυτό γίνει πράξη.

Υφυπουργός απευθείας αναθέσεων

Όλα αυτά έρχονται να γίνουν το κερασάκι στη τούρτα μια άριστης υπέρλαμπρης υφυπουργού Εργασίας που έκανε απευθείας συμβάσεις άνω των 400.000 ευρώ για «εξειδικευμένες υπηρεσίες», επιλέγοντας πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνική προστασία ευάλωτων για το δικό της υφυπουργείο. Παράλληλα και ενώ οι υπάλληλοι του υπουργείου έχουν μπει στο περιθώριο και υπολειτουργούν, στο γραφείο της φέρονται να απασχολούνται τουλάχιστον 20 σύμβουλοι με συνεχή παρουσία, αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες, τα ονόματα των οποίων δεν περιέχονται σε κάποιο ΦΕΚ όπως ορίζει ο νόμος. Η σωτήρας της πρόνοιας, όπως παρουσιάζεται από όλα τα Μέσα μετά την αποκάλυψη της «Κιβωτού», αλλά και της θολής οικονομικά εικόνας της διοίκησης του «Χαμόγελου του Παιδιού», όπως πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να δει στη Διαύγεια, έχει προβεί σε δύο ειδών απευθείας αναθέσεις. Το πρώτο είδος αφορά χρήματα του ΕΣΠΑ συνολικού ποσού 360.000 ευρώ σε συμβούλους και το δεύτερο και σοβαρότερο είδος συμβάσεων είναι ότι ανατίθεται σε εποπτευόμενα ιδρύματα, όπως π.χ. το ΚΠΠΑ (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, που ασχολείται με παιδιά ΑμεΑ και την προστασία τους), να ξοδεύουν τους πενιχρούς προϋπολογισμούς τους σε συμβούλους επικοινωνίας που τελικά επιτελούν επικοινωνιακό έργο για λογαριασμό της υφυπουργού, με αποτέλεσμα ο σύμβουλος εποπτευόμενου φορέα να είναι προσωπικός της σύμβουλος.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ