Υπόθεση Κολωνού - Καταγγέλλουν άδικη απόρριψη του αιτήματος της μητέρας της 12χρονης

Λίγο μετά την αποκάλυψη των στοιχείων της 12χρονης από το την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα της μητέρας της 12χρονης για αποφυλάκιση με όρους.

 

Υπόθεση Κολωνού - Καταγγέλλουν άδικη απόρριψη του αιτήματος της μητέρας της 12χρονης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Άδικη απόρριψη βλέπει η Ασπασία Ταραχοπούλου, η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, και δηλώνει τα παρακάτω:

«Σήμερα (24/1/2023), πληροφορηθήκαμε την έκδοση της κατά πλειοψηφία (2 προς 1) απορριπτικής απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στην από 25/10/2022 προσφυγή της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, για την άρση της προσωρινής της κράτησης και την αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους. Μειοψήφησε η κα Εισηγήτρια, η οποία αιτιολόγησε εμπεριστατωμένα και επί της ουσίας την πρότασή της περί άρσης της προσωρινής κράτησης της μητέρας της 12χρονης, αποφαινόμενη ότι οι ενδείξεις ενοχής της για το κακούργημα που της αποδίδεται τυγχάνουν αποδυναμωμένες και ότι επiπλέον δεν συντρέχει άλλη νόμιμη προϋπόθεση για τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης σε βάρος της και πρότεινε να γίνει δεκτή η προσφυγή της και να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους. Δυστυχώς η πρότασή της δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου».

Η επιτροπή αλληλεγγύης στη 12χρονη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Στις 24 Ιανουαρίου απορρίφθηκε με πλειοψηφία (2 προς 1) από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το αίτημα της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους. Τα 2 από τα 3 μέλη, τα οποία καταψήφισαν το αίτημα της μητέρας αιτιολόγησαν την απόφασή τους λέγοντας πως η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εις βάρος των παιδιών της. Το κράτος λοιπόν, κρατάει τη μητέρα στη φυλακή, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, με πρόσχημα ότι, αν γυρίσει στο σπίτι, θα κάνει κακό στα παιδιά της. Το κράτος, με την εγκληματική του απουσία, αφού δεν έχει προσφέρει καμία απολύτως βοήθεια στα παιδιά και στην ίδια τη 12χρονη, επικαλείται ξεδιάντροπα την ασφάλεια και την υγεία τους για να κρατήσει εκδικητικά φυλακισμένη τη μάνα.

Το κράτος προνοεί εντυπωσιακά βιαστικά και με την εκτενέστερη προσοχή για τη φυλάκιση της μάνας (χωρίς στοιχεία και αποδείξεις), αλλά η υπόθεση εξάρθρωσης του traffiking προχωράει με τους πιο αργούς ρυθμούς, τείνει να μείνει στα χαρτιά.

Το κράτος αντί να προσφέρει την οποιαδήποτε ψυχολογική ή οικονομική βοήθεια στα παιδιά, επιλέγει να εξουθενώσει ακόμα περισσότερο την οικογένεια, να εκδικηθεί τη μάνα. Να την εκδικηθεί για την επιλογή της να μιλήσει και να καταγγείλει, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην κοινωνία ότι όποια τολμά να καταγγέλλει θα τιμωρείται με το χειρότερο τρόπο.

Το κράτος τολμά και μιλά για την προστασία και τη φροντίδα των παιδιών, ενώ τα έχει αφήσει τελείως παρατημένα και ενώ παράλληλα αυτά ζητάνε απελπισμένα τη μητέρα τους πίσω.

Απαιτούμε:

  • Άμεση, πραγματική στήριξη της οικογένειας της 12χρονης από την Πολιτεία και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.
  • Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος trafficking και των σχέσεών του με κέντρα εξουσίας που δρα και στη γειτονιά του Κολωνού.
  • Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού, όχι στον μιντιακό κανιβαλισμό και τον διασυρμό της οικογένειας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

  • ΠΕΜΠΤΗ 26/1/2023 ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑΔΙΟΥ 29

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 29/1/2023 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΗΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ