Εγκλωβισμένοι Αττικής Οδού: Ακόμη περιμένουν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ που τους έταξε ο Μητσοτάκης

Στις 24 Ιανουαρίου 2022 μια πρωτοφανής ταλαιπωρία περίμενε τους οδηγούς που επέλεξαν την Αττική οδό για τη μετακίνησή τους. Ένα χρόνο μετά τη σφοδρή χιονόπτωση που παρέλυσε την Αττική, με εκατοντάδες οδηγούς να εγκλωβίζονται στην ιδιωτική εταιρεία για τουλάχιστον 20 ώρες, σας έχουμε νέα.

Εγκλωβισμένοι Αττικής Οδού: Ακόμη περιμένουν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ που τους έταξε ο Μητσοτάκης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένα χρόνο μετά, οι εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό ακόμη περιμένουν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ που τους είχε τάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ανεξάρτητα από τις όποιες ιδιωτικές απαιτήσεις μπορεί να εγερθούν ή από τις ενέργειες που θα ακολουθήσει το δημόσιο στο θέμα αυτό»

Οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίδα και αφού συμπλήρωσαν τελικά –σε αντίθεση με την παραπάνω δήλωση του πρωθυπουργού- «Αποποίηση άλλων αξιώσεων» και μετά το «άδειασμα» της εταιρείας στην κυβέρνηση που έλεγε ότι υπήρχαν πολλαπλά αιτήματα απαγόρευσης διέλευσης φορτηγών και βαρέων οχημάτων, από το βράδυ της Κυριακής 23 Ιανουαρίου, είχε υποβάλλει προς την Πολιτική Προστασία η εταιρεία Αττικές Διαδρομές, που έχει την ευθύνη για την λειτουργία και την συντήρηση της Αττικής Οδού, όπως ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή της, βγάζοντας «στη σέντρα» την κυβέρνηση.

«Η ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. διά των εκπροσώπων της που παρέστησαν στις συντονιστικές συσκέψεις της 21ης και 23ης Ιανουαρίου των αρμόδιων φορέων υπό τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, όπως αναγράφεται και στα πρακτικά, έθεσε εξαρχής ρητώς αιτήματα προληπτικής απαγόρευσης των φορτηγών – βαρέων οχημάτων από το βράδυ της Κυριακής 23 Ιανουαρίου (όπως είχε αποφασισθεί σε αντίστοιχες συγκυρίες στο παρελθόν) ενώ επισημάνθηκε με ιδιαίτερη έμφαση ότι παρά την ετοιμότητα της εταιρείας με 35 εκχιονιστικά οχήματα σε 70 χιλιόμετρα, η αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σε συνδυασμό με τα αναμενόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των οδηγών όσο και για την ομαλή λειτουργία του αυτοκινητόδρομου».

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν την απίστευτη εμπειρία ήταν συγκλονιστικές. Γράφαμε τότε προλογίζοντας μια τέτοια μαρτυρία: «Οι ιστορίες που διαβάζουμε και μας περιγράφουν. Όλο και περισσότερες, όλο και πιο συγκλονιστικές, από τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό. Όχι δεν διαγράφονται με μια συγγνώμη, ούτε με την -αμφιβόλου νομιμότητας- συμφωνία των 2000 ευρώ με την εταιρεία».

Το χάος που είχε προκληθεί ανάγκασε τον πρωθυπουργό να ορίσει ποσό αποζημίωσης στα 2.000 ευρώ και ναι, όπως διαβάζουμε σε αναλυτικό άρθρο της «Αυγής», πολλοί άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις.

Ο δικηγόρος Χάρης Λαδής μίλησε για την ταλαιπωρία που υπέστη στο τρένο που ακινητοποιήθηκε λόγω του χιονιά. «Ήμουν συμπωματικά και εγώ στο τρένο, γιατί έπρεπε να πάω στη Θεσσαλονίκη. Θεώρησα ότι με το αεροπλάνο θα υπήρχαν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, και πίστεψα ότι με το τρένο θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Διαψεύστηκα δυστυχώς και εγώ και άλλοι 200 συμπολίτες μου που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία», είπε αρχικά. «Το γραφείο μας εκπροσωπεί 100 περίπου επιβάτες εκείνης της μέρας της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας. Καταθέσαμε στις 31 Ιανουαρίου 2022 καταθέσαμε μία μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λιβαδειάς, ζητώντας να διερευνηθούν οι ευθύνες εκείνης της μέρας, που κατά τη γνώμη μας είναι και κακουργηματικού επιπέδου. Αυτή τη στιγμή έχοντας το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων θα στραφούμε κατά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  και στην ΟΣΕ», συμπλήρωσε ο Χάρης Λαδής.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ