Το φως νίκησε το σκοτάδι! Ομόφωνα δεκτό το αίτημα της μητέρας του Ζακ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (video)

Το αίτημα της Ελένης Κωστοπούλου έγινε δεκτό από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρίζοντας μια μεγάλη νίκη στην οικογένεια του Ζακ και δίνοντας διαφορετική τροπή στην υπόθεση της αποτρόπαιας δολοφονίας του.

Το φως νίκησε το σκοτάδι! Ομόφωνα δεκτό το αίτημα της μητέρας του Ζακ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη Κωστοπούλου, είχε καταθέσει αίτημα στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητώντας να μην κλείσει η υπόθεση δολοφονίας του γιου της.

Την Πέμπτη 26/01 συζητήθηκε το αίτημα της και η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι το αίτημα της γίνεται δεκτό, παραπέμποντάς την στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, LIBE, για περαιτέρω επεξεργασία της υπόθεσης.

Η ομιλία της Ελένης Κωστοπούλου ήταν συγκινητική και κατάφερε να πείσει την Επιτροπή, χωρίς να υποπέσει σε αχρείαστους συναισθηματισμούς, αναφερόμενη απλά στην υπόθεση.

Στην αναφορά της Ελένης Κωστοπούλου προς το Ευρωκοινοβούλιο, αναφερόταν:

«Η αναφέρουσα κάνει λόγο για τη δολοφονία του γιου της. Δηλώνει ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει τον βάναυσο και απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο τέσσερις αστυνομικοί και δύο πολίτες φέρθηκαν στον γιο της κλωτσώντας, χτυπώντας και σέρνοντάς τον στο πεζοδρόμιο, ενώ εκείνος αιμορραγούσε, δεν μπορούσε να ανασάνει και χρειαζόταν άμεσα ιατρική φροντίδα. Του είχαν σφίξει τόσο πολύ τις χειροπέδες που οι διασώστες δεν μπορούσαν να τις κόψουν ενώ δεν καταβλήθηκε καμία προσπάθεια για την ανάνηψή του.

Προσθέτει δε ότι τρεις ιατροδικαστικές εκθέσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα χτυπήματα που δέχτηκε ο γιος της προκάλεσαν τον θάνατό του. Καταγγέλλει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί αθωώθηκαν και ότι η αστυνομική βία και η άσκοπη χρήση βίας έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, ζητεί από τους ευρωβουλευτές να χρησιμοποιήσουν την εξουσία τους για να σταματήσουν αυτές τις πρακτικές που αντιβαίνουν στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη και να διασφαλίσουν τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, προσθέτοντας ότι είναι πρόθυμη να παρουσιάσει η ίδια την αναφορά της στην Επιτροπή Αναφορών».

«Το σκοτάδι του ακροδεξιού μίσους και της ομοφοβίας νικήθηκε»

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μέλος της Επιτροπή LIBE, Κώστας Αρβανίτης, σχολίασε επίσης αυτή την εξέλιξη.

Όπως σημειώνει, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Το σκοτάδι του ακροδεξιού μίσους και της ομοφοβίας νικήθηκε από το φως της Αλήθειας! Η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου με τη συγκλονιστική της παρουσία στην Επιτροπή PETI συγκίνησε και έπεσε. Η αναφορά της θα παραμείνει ανοιχτή για το Ευρωκοινοβούλιο και παραπέμπεται στην Επιτροπή LIBE για γνωμοδότηση. Οι ευρωβουλευτές απέκρουσαν την «τεχνοκρατική» αντίληψη των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι το θέμα δεν αφορά την ΕΕ. Όχι μόνο αυτό, αλλά συντάχθηκαν με το αίτημά της να πάρει το σώμα θέση, και υιοθέτησαν την πρότασή μας να παραπεμφθεί στην αρμόδια Επιτροπή LIBE. Η μάχη της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου για Δικαιοσύνη είναι και δική μας μάχη!».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ