Τηλεκπαίδευση στην Αττική - Μηδενική εμπιστοσύνη στο Κράτος, άδειασαν κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ

Στο άκουσμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», οι πολίτες ενθυμούμενοι το περσινό αίσχος με την κακοκαιρία «Ελπίς» με εγκλωβισμούς εκατοντάδων πολιτών, έσπευσαν να αδειάσουν τα καταστήματα από τρόφιμα και να ετοιμαστούν για 3-4 ημέρες στο σπίτι.

Τηλεκπαίδευση στην Αττική - Μηδενική εμπιστοσύνη στο Κράτος, άδειασαν κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μπορεί οι αντιολισθητικές αλυσίδες να είναι πλέον υποχρεωτικές, γιατί για κάποιον λόγο δεν έχουν την ευθύνη οι Νομαρχίες κα το κράτος να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, αλλά στην πράξη κανείς δεν ετοιμάζεται για μετακινήσεις, αλλά για τριήμερο στο σπίτι. Χθες, η κίνηση στους δρόμους ήταν αντίστοιχη με παραμονής Χριστουγέννων, όσοι πωλούσαν ξύλα έκαναν χρυσές δουλειές καθώς ο κόσμος φοβάται τις διακοπές ρεύματος. Στα σούπερ μάρκετ του λεκανοπεδίου παρατηρήθηκαν πολύ μεγάλες ουρές (ιδιαίτερα στα Βόρεια Προάστια της Αττικής) και ακόμα χειρότερα ήταν τα πράγματα στα βενζινάδικα και τα κρεοπωλεία. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το 112 έστελνε μηνύματα στις ηλιόλουστες περιοχές των Νοτίων Προαστείων και ζήτημα είναι να έπεσαν 5 σταγόνες βροχής, ενώ δεν έστειλε σε περιοχές των Βορείων Προαστείων!

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στον κρατικό μηχανισμό έχει εκ-μη-δε-νι-στεί και κανείς δεν αρκέστηκε στην αγορά τροφίμων για 2 ημέρες. Ενδεικτικό της απόλυτης έλλειψης οργάνωσης των Κυβερνώντων είναι πως όσοι δεν συμμετείχαν σε αυτό το «πέσιμο» στα σούπερ μάρκετ και τα κρεοπωλεία, θα βρουν τα εμπορικά καταστήματα στα Βόρεια και Βορειοανατολικά της Αττικής κλειστά την Δευτέρα με κατ'εξαίρεση και προαιρετική λειτουργία καταστημάτων πρώτης ανάγκης. Δηλαδή όσοι τρόμαξαν και προνόησαν να μην πάθουν τα περσινά, δικαιώθηκαν από την έλλειψη προοικονομίας των Κυβερνώντων που έχουν το μυαλό τους στις υποκλοπές, τον Κασιδιάρη και τον Θεοδωρικάκο. Αυτό είναι πάρα πολύ κακό προηγούμενο και θα το πληρώσουμε σε μελλοντικές κρίσεις.

1) Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στα Βόρεια και Βορειοανατολικά της Αττικής.

2) Απαγορεύονται ντελίβερι και κούριερ από την Δευτέρα στις 6, τα σχολεία θα είναι κλειστά.

3) Θα γίνει μάθημα με τηλεκπαίδευση στα σχολεία της Αττικής. Αναμένεται να σταλούν κωδικοί.


Ολόκληρη η ανακοίνωση-παραδοχή της έλλειψης οργάνωσης 

"Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται.

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.

Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο".

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ