Υπόθεση Κολωνού: Επανατραυματισμός και εκφοβισμός του 12χρονου κοριτσιού από το κράτος

Ο τρόπος που χειρίζεται το κράτος την υπόθεση της 12χρονης -θύμα τράφικινγκ και παιδοβιασμών- πέρα από ανελέητα κακοποιητικός είναι και εξωφρενικά ύποπτος.

Υπόθεση Κολωνού: Επανατραυματισμός και εκφοβισμός του 12χρονου κοριτσιού από το κράτος
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το κράτος θέλει το 12χρονο παιδί τρομοκρατημένο

«Ποια κρατική υπηρεσία ασφάλειας έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητο της ασφάλειας που μετέφερε τη 12χρονη στον τόπο κατοικίας της, λίγες ώρες μετά τη νέα της ανάκριση στην οποία αναγνώρισε πάλι τα πρόσωπα των βιαστών της;».

  • Ένα παιδί 12 ετών, το θύμα μιας ζοφερής υπόθεσης. Λεηλατημένο από τις αρχές και τα τηλεοπτικά δίκτυα, χωρίς καμία υποστήριξη με την μητέρα του στη φυλακή - προφυλακισμένη χωρίς στοιχεία.
  • Μια έρευνα για το κύκλωμα τράφικινγκ που προχωράει προκλητικά αργά και με τεράστια ερωτηματικά ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της.
  • Μια επίμονη δικαστική άρνηση στο αίτημα άρσης της προσωρινής κράτησης της μητέρας.
  • Μια πολύτεκνη οικογένεια, πάμφτωχη, έρμαιο στην κρατική βία.
  • Και τώρα μια αδιανόητη παιδική κακοποίηση και κρατική έμφυλη βία στη 12χρονη.

Οι σημερινές καταγγελίες της δικηγόρου της οικογένειας ξεπερνούν κάθε ευφάνταστο σενάριο. Ποιοι και γιατί εκφοβίζουν την οικογένεια και το παιδί; Ποιον προστατεύουν με αυτό τον τρόπο;

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη και στην οικογένειά της καταγγέλλει:

«Για πέμπτη συνεχόμενη φορά η αστυνομία τραβολογά ένα 12χρονο κορίτσι στην ασφάλεια να καταθέσει για τους βιαστές της. Για 5η φορά η αστυνομία και το κράτος φέρνουν το 12χρονο κορίτσι αντιμέτωπο με τον βιασμό του, εξαναγκάζοντας το χωρίς κάποια παρουσία οικείου προσώπου της εμπιστοσύνης της, με την ψυχρή παρουσία κρατικού ψυχολόγου μέσα σε ανακριτικό γραφείο, να ζήσει και να ξαναζήσει τους βιασμούς της. Για πέμπτη συνεχόμενη φορά το κράτος και η αστυνομία παραβιάζει κάθε έννοια κοινωνικής προστασίας απέναντι σε ένα ιδιαίτερα ευάλωτο άτομο, ένα 12χρονο κορίτσι το οποίο βασανίζεται σωματικά και ψυχικά.

Για πέμπτη φορά η αστυνομία κάλεσε το 12χρονο κορίτσι στην ασφάλεια για ανάκριση. Ταξίδευε για ώρες μαζί με το ανήλικο αδελφάκι της, την κράτησαν σε μαραθώνια ανάκριση 5,5 ωρών και μόνο μετά από αίτημα της δικηγόρου της οικογένειας την άφησαν να δει για λίγο τη μητέρα της στις φυλακές Κορυδαλλού. Κι όταν ζήτησε να δει τα άλλα αδέλφια της, αρνήθηκαν να πάει στο σπίτι της αλλά της έκαναν τη χάρη να τα χαιρετίσει έξω στο δρόμο για 5 λεπτά.

Η ταλαιπωρία και η τιμωρία του 12χρονου κοριτσιού, του μικρού της αδελφού και της θείας δεν σταμάτησε εκεί. Αργά τη νύχτα και αφού είχαν φθάσει στον τόπο κατοικίας τους, όπως ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας Ασπασία Ταραχοπούλου σε τηλεοπτική εκπομπή, τους σταμάτησε αυτοκίνητο της ασφάλειας, με άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και όπλα στα χέρια. Κραδαίνοντας τους φακούς και τα όπλα κατέβασαν με φωνές τα παιδιά από το αυτοκίνητο για να τους κάνουν έλεγχο. Δεν τους πτόησαν ούτε οι άλλοι αστυνομικοί που συνόδευαν το 12χρονο κορίτσι και το αδελφάκι του.

Το περιστατικό που ανέφερε η δικηγόρος προκαλεί μείζονα ερωτηματικά για την εξέλιξη της υπόθεσης εμπορίας ανθρώπων και μαστροπείας στον Κολωνό και εύλογες υποψίες για τους πραγματικούς στόχους του εκδικητικού κράτους. Ποια κρατική υπηρεσία ασφάλειας έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητο της ασφάλειας που μετέφερε την 12χρονη στον τόπο κατοικίας της, λίγες ώρες μετά τη νέα της ανάκριση στην οποία αναγνώρισε πάλι τα πρόσωπα των βιαστών της; Σε τι ακριβώς αποσκοπεί η τακτική του κράτους και της αστυνομίας να ανακρίνουν για πολλοστή φορά το 12χρονο κορίτσι βάζοντας την να αναγνωρίζει συνεχώς πρόσωπα βιαστών; Υπάρχει σχέδιο τρομοκράτησης του παιδιού που εκπορεύεται από την κρατική ασφάλεια; Αλλιώς, πως εξηγείται το σόου με τα όπλα να σημαδεύουν τη 12χρονη, τον αδελφό της και τους... αστυνομικούς που τη μετέφεραν;

Κι όλη αυτή πρακτική που παραπέμπει σε γνωστές προκλητικές τακτικές της ασφάλειας, συμβαίνει τη στιγμή που η 12χρονη δεν έχει ακόμη καμία στήριξη από το κράτος, δεν της παρέχεται διδασκαλία στο σπίτι, παραμένουν συνειδητά απώντες και αδιάφοροι όλοι οι κρατικοί φορείς.

Για μια ακόμη φορά καταγγέλλουμε τον συνεχιζόμενο βασανισμό από κράτος και αστυνομία του 12χρονου κοριτσιού. Για μια ακόμη φορά απαιτούμε:

  • Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος μαστροπείας και εμπορίας ανθρώπων και των σχέσεών του με κέντρα εξουσίας που δρουν και στη γειτονιά του Κολωνού.
  • Να σταματήσει αμέσως ο βασανισμός και η επαναθυματοποίηση της 12χρονης επιζώσας βιασμού μέσα από την τρομοκρατική επανάληψη ανακρίσεων για βιαστές που είναι ήδη γνωστοί σε κράτος και ασφάλεια.
  • Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού.
  • Καμία καθυστέρηση για την ολόπλευρη στήριξη του 12χρονου κοριτσιού και όλης της οικογένειας της από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς δήμου και κράτους».
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ