Κυβερνοεπιθέσεις χιλιάδων ευρώ δέχονται από το μεσημέρι το documentonews.gr και το koutipandoras.gr

Μία πρωτοφανή και πολύ παράξενη μαζική επίθεση δέχονται από το μεσημέρι της Δευτέρας οι servers του documentonews.gr και του koutipandoras.gr, με αποτέλεσμα οι χρήστες να αντιμετωπίζουν προβλήματα συνδεσιμότητας.

Κυβερνοεπιθέσεις χιλιάδων ευρώ δέχονται από το μεσημέρι το documentonews.gr και το koutipandoras.gr
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τεχνικούς με τους οποίους συνεργάζονται οι δύο ιστότοποι, οι δύο ιστοσελίδες δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση τύπου DDoS (distributed denial-of-service – επίθεση άρνησης υπηρεσιών). Το μέγεθος των επιθέσεων υπολογίζεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Στο δημοσίευμα στο koutipandoras.gr σημειώνεται «πως το μέγεθος των επιθέσεων υπολογίζεται δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε τιμές αγοράς, μιας και πρόκειται για συντονισμένη και καλά οργανωμένη επίθεση που περιλαμβάνει "χακαρισμένους" υπολογιστές απ’ όλο τον κόσμο, όπως αποδεικνύεται από τις χιλάδες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP) οι οποίες είναι στη διάθεση του documentonews.gr». Και ρωτάει αν «φταίει το πρωτοσέλιδο της Κυριακής του Documento όπου εμπλέκονται μαφιόζοι από Τουρκία και Ελλάδα ή οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που έκανε η εφημερίδα για το παρακράτος που έστησε το Μαξίμου στην ΕΥΠ».

«Σε κάθε περίπτωση», συνεχίζει το ρεπορτάζ «προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως όταν το Solomon και το Balkan Insight όταν δημοσίευσαν μακροσκελή έρευνα για τον Αγιαβέφε δέχθηκαν παρόμοιας κλίμακας και είδους (DDos) κυβερνοεπίθεση, η οποία κράτησε για μερικές μέρες. Τα νούμερα με τα οποία χτυπήθηκε τότε το Solomon ήταν ασύλληπτα και άγγιζαν περίπου τις 220 εκατομμύρια επισκέψεις σε μόλις 72 ώρες».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ