Το 20/20 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ με τον καλλιτεχνικό κόσμο (video)

Η σημερινή πορεία των καλλιτεχνών είχε παλμό, χρώμα και ατελείωτο τρόλινγκ από κλόουν των καλλιτεχνικών σχολών! Σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών και καλλιτέχνες, συνόδεψαν τις αντιπροσωπείες τους προσπερνώντας φραγμούς των ΜΑΤ και λοιπές δυσκολίες. Ταυτόχρονα, υπήρξε συμπαράσταση από τους επίσης διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς καθώς και από τους εργαζόμενους των Μουσείων.

Το 20/20 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ με τον καλλιτεχνικό κόσμο (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η πλευρά της Κυβέρνησης υποσχέθηκε πως θα παρουσιάσει νομοθετική ρύθμιση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα εξισώνει τα καλλιτεχνικά πτυχία με της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης υπό άλλη ονομασία και η οποία θα ικανοποιεί μισθολογικά τον καλλιτεχνικό κόσμο, που δεν θα εντάσσονται στα μισθολογικά δικαώματα του ανειδίκευτου εργάτη. Σε κάθε περίπτωση η γραμμή της Κυβέρνησης είναι περί της μη απόσυρσης του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος ή της τροπολογίας σε αυτό.

Η πλευρά των καλλιτεχνών και των σπουδαστών, δήλωσε πως οι προγραμματισμένες δράσεις θα συνεχιστούν κανονικά ενώ κατατέθηκαν στον διάλογο όλα τα αιτήματα καλλιτεχνών και σπουδαστών, όπως το ζήτημα της εξίσωσης των πτυχίων με πτυχίο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, η σίτιση και η στέγαση των φοιτητών, όπως και οι παροχές που αφορούν συγγράμματα, ενώ τέθηκε το ζήτημα της συμπερίληψης των εκπροσώπων των φοιτητών από άλλες υπό κατάληψη σχολές. Ενώ κατέθεσαν τα αιτήματά τους σχετικά με το πως μπορεί να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο Παραστατικών Τεχνών.

Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται.

Παρακολουθήστε το βίντεο-ρεπορτάζ με αποκλειστικές σκηνές από τη σημερινή διαμαρτυρία των καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ