Κυρ. Μητσοτάκης: «Βρείτε τα μεταξύ σας, για να μην χάσετε τα σπίτια σας»

O Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τη λύση: να είστε αγαπημένοι να μη μαλώνετε.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Βρείτε τα μεταξύ σας, για να μην χάσετε τα σπίτια σας»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την ώρα που ο… δικαστικός κλητήρας της κυβέρνησης, Άρης Πορτοσάλτε, βγαίνει στα κανάλια και απαιτεί να μπαίνουν σε πλειστηριασμό οι πρώτες κατοικίες, ο πρωθυπουργός της χώρας παροτρύνει τον κόσμο να "τα βρει" με αυτούς που θέλουν να του πάρουν το σπίτι.

Τις τελευταίες βδομάδες τον ύπνο τους έχουν χάσει περίπου 700.000 νοικοκυριά, καθώς μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να "λύσει" τα χέρια των funds O Άρειος Πάγος «λύνει τα χέρια» στα κοράκια των funds για μαζικούς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, έρχονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους!

Ο πρωθυπουργός της χώρας απ' ό,τι φαίνεται δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης ή μάλλον κάνει ότι δεν την έχει αντιληφθεί, καθώς μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος έβαλε το χεράκι του για να βοηθήσει σε αυτή την απόφαση Πλειστηριασμοί: Τροπολογία-δωράκι προς τους servicers και τα funds από το uπουργείο Οικονομικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, απ' την Καστοριά που βρέθηκε, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Σε μια απ' αυτές αναφέρθηκε και στο παραπάνω θέμα, βγάζοντας τον εαυτό του και την Κυβέρνηση εκτός, λέγοντας ουσιαστικά στον κόσμο να τα βρει" με τους servicers για να μην χάσει τα σπίτια του!

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον συνεπή δανειολήπτη, ανέφερε:

"Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, εκεί γίνονται οι περισσότερες ρυθμίσεις που είναι οι ιδιωτικές διευθετήσεις μεταξύ των πολιτών, των τραπεζών και των servicers κυρίως, που πλησιάζουν τα 30 δισ. Αφορούν σχεδόν 600.000 συμπολίτες μας. Αυτοί ρυθμίζουν. Είναι πολύ σημαντικό γιατί προφανώς όταν κάποιος ρυθμίζει τις οφειλές του τότε δεν υπάρχει η απειλή οποιαδήποτε πλειστηριασμού".

Τα παραπάνω λόγια αποτελούν μια ωμή παραδοχή ότι όχι μόνο δεν πρόκειται ο ίδιος και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία, αλλά σε περίπτωση μαζικών πλειστηριασμών δεν θα ασχοληθούν καν με ένα τόσο σοβαρό θέμα!

Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Άρης Προτοσάλτε, σε ένα απ' τα καθιερωμένα πλέον του ξεσπάσματα στο πρωινό του ΣΚΑΙ, ανέφερε όχι μόνο ότι οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας πρέπει να υπάρχουν, αλλά τόνισε ότι σε περίπτωση που καταργηθούν ο ίδιος θα σταματήσει να πληρώνει τη δόση του στην τράπεζα Πρωτοφανής δήλωση Πορτοσάλτε: «Αν σταματήσουν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας, δεν ξαναπληρώνω δόση» (vid), προσθέτοντας ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ του λαϊκισμού, όπου ο ίδιος έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό!

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ