Το υπουργείο Υγείας «ξέχασε» να δώσει επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

Οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ καταγγέλλουν ότι εξαιρεθήκαν από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας που έδωσε, μετά από διεκδικήσεις ετών, το υπουργείο Υγείας σε μια μεγάλη κατηγορία επαγγελμάτων.

Το υπουργείο Υγείας «ξέχασε» να δώσει επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το σωματείο Εργαζομένων του ΕΟΔΥ καταγγέλλει ότι εξαιρέθηκε από την προεκλογική επιδότηση για ανθυγιεινή εργασία σε πολλές ειδικότητες που δίκαια το διεκδικούν εδώ και χρόνια:

«Ξαφνικά, με ένα δελτίο Τύπου, το υπουργείο Υγείας μας πληροφορεί ότι δίνει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας -και μάλιστα αναδρομικά από την αρχή τους έτους- σε ειδικότητες και φορείς που το διεκδικούσαν επί χρόνια και που επιτελούν έργο σαφέστατα σε κακές συνθήκες και με έκθεση σε κινδύνους. Μόνο που ξέχασε βέβαια το Υπουργείο να συμπεριλάβει κάποιους: στις Κινητές Ομάδες Υγείας, το καμάρι του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα συνεχή δελτία Τύπου και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο οργανισμός για την ανάδειξη του έργου του, κατά 80%, οι εργαζόμενοι στις Δράσεις εξαιρούνται από το ανθυγιεινό. Θυμήθηκαν να βάλουν τους παρασκευαστές και ελάχιστες ακόμα ειδικότητες. Επίσης, ξεχάστηκαν εντελώς οι εργαζόμενοι του προγράμματος Philos II στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας που τράβηξαν όλο το κουπί της πανδημίας στην πρώτη γραμμή ακόμα και σε ΜΕΘ κορονοϊού ΧΩΡΙΣ το ανθυγιεινό επίδομα».

Χωρίς καμία δικαιολογία, μένουν εκτός:

- Κοινωνικοί λειτουργοί [Philos II Υποέργο 4]

- ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτικής [σε ΚΟΜΥ και Philos II Υποέργο 4]

- ΠΕ/ΤΕ Επισκέπτών Υγείας [σε ΚΟΜΥ και Philos II Υποέργο 4]

- ΤΕ Μαιευτικής [Philos II Yποέργο 4]

- ΔΕ Βοηθών εργαστηρίων [στις ΚΟΜΥ]

- ΠΕ Βιολογίας [στις ΚΟΜΥ]

- ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Διοικητικών [που συμμετέχουν στις Δράσεις των ΚΟΜΥ]

- ΔΕ/ΥΕ Οδηγών [στις ΚΟΜΥ]

Το περίεργο και εντελώς παράλογο είναι ότι, όπως λένε οι εργαζόμενοι: «Όλες οι παραπάνω ειδικότητες εντάσσονται στην καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος σε άλλες δομές αλλά όχι αν πρόκειται για τον ΕΟΔΥ. Όλες οι παραπάνω ειδικότητες καθημερινά βρίσκονται στο πεδίο, σε αντίξοες συνθήκες, και πραγματοποιούν διαγνωστικούς ελέγχους ή δουλεύουν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Προφανώς για το υπουργείο Υγείας υπολείπονται των συναδέλφων τους που εντάχθηκαν στην λήψη του συγκεκριμένου επιδόματος. Ζητάμε λοιπόν την άμεση αποκατάστασης της αδικίας και την ένταξη όλων των παραπάνω ειδικοτήτων στη λήψη του συγκεκριμένου ανθυγιεινού επιδόματος, το οποίο ήδη θα έπρεπε να λαμβάνουν και όχι τώρα ως προεκλογικό “δωράκι” της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ