Η βοήθειά μας στα σκουπίδια: Αδιανόητες οι εικόνες έξω από το αφύλακτο κέντρο διαλογής της Περιφέρειας

Ρούχα, παπούτσια, γάλατα, βρεφικές πάνες, νερά πεταμένα σε σωρό, έξω από το κέντρο διαλογής της Περιφέρειας στην πλατεία Νερού. Όλα από το υστέρημά μας για τους σεισμοπαθείς.

Η βοήθειά μας στα σκουπίδια: Αδιανόητες οι εικόνες έξω από το αφύλακτο κέντρο διαλογής της Περιφέρειας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στις 8 Φεβρουαρίου ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, με τίτλο «Η αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα. Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά», ζητούσε να συμπράξουμε και να προσφέρουμε έμπρακτα τη βοήθεια μας στον κόσμο που δοκιμάζεται από τον σεισμό και τα συνέπειες του.

«Με μία συμμαχία αλληλεγγύης και προσφοράς», όπως έγραφε στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, «ενώνει τις δυνάμεις της με το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και όλους τους Δήμους της χώρας και διοργανώνουν δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τη στήριξη των πληγέντων από το φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία».

Τα είδη που ζητούσαν: ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, σκηνές, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, παιδικές τροφές και γάλατα, υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας κ.λπ. Και όλα όσα συγκεντρώθηκαν από τους τους Δήμους θα μεταφερθήκαν στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής. Με σκοπό από εκεί να αποσταλούν προς την Τουρκία με ειδικά οχήματα, κατόπιν σχετικών υποδείξεων της πρεσβείας.

 «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας, είναι πολύτιμη και αναγκαία κάθε έμπρακτη προσπάθεια συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Καλούμε όλους τους πολίτες να προσφέρουν ότι μπορούν για τη στήριξη των πληγέντων που δοκιμάζονται σκληρά. Η αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα. Οι πολίτες της Αττικής έχουν αποδείξει πως όταν χρειάζεται είναι πάντα δίπλα σε όσους συνανθρώπους μας δοκιμάζονται. Θέλω να ευχαριστήσω το Όλοι Μαζί Μπορούμε, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τους Δήμους που μαζί στήνουμε μία αλυσίδα αλληλεγγύης, για να ανακουφίσουμε τους πληγέντες».

Έγραψε ο περιφερειάρχης και ο κόσμος όπως πάντα ανταποκρίθηκε. Συγκέντρωσε ρούχα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης. Τα έπλυνε, τα φρόντισε, τα αγόρασε, τα συσκεύασε.

Σήμερα, πρωί Κυριακής, ο φωτογράφος Γιάννης Κέμμος βρέθηκε στην πλατεία Νερού. Δείτε στις φωτογραφίες του, πού βρίσκεται η βοήθειά σας:

Ως επίλογος η ανάρτηση 

«Κυριακή 19 Φεβρουαρίου αυτή ήταν η εικόνα. Ρούχα, παπούτσια, γάλατα, βρεφικές πάνες, νερά και πολλά αλλά είδη, πεταμένα σε σωρό. Είχαν σχηματίσει μια μικρή χωματερή σκουπιδιών. Για την ακρίβεια ήταν ότι είχε απομείνει μετά το πλιάτσικο που έγινε από αγνώστους όσο όλη αυτή η βοήθεια έμεινε παρατημένη και αφύλακτη έξω από τις πύλες του κτιρίου  της περιφέρειας. Είμαι σίγουρος ότι η περισσότερη βοήθεια που με κόπο μάζεψαν οι πολίτες για να στείλουν σε Τουρκία και Συρία θα φτάσει στον προορισμό της. Επίσης είμαι σίγουρος πως στη συγκεκριμένη περίπτωση κάτι πήγε πολύ λάθος και η συγκεκριμένη βοήθεια που δέχτηκε το πλιάτσικο και την αδιαφορία των υπευθύνων, δυστυχώς δεν θα φτάσει ποτέ. Δεν είναι εικόνες διαλογής αυτές. Ούτε πρόκειται για ακατάλληλα είδη. Σίγουρα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Ο κόσμος δεν πρέπει να χάσει την εμπιστοσύνη του σε αυτές τις δράσεις. Ελπίζω πως θα πάρουμε τις κατάλληλες απαντήσεις. Τις εικόνες τις τράβηξα πριν μια ώρα».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ