Απτόητοι οι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ με καύση «λαφύρων» - Αντιδράσεις για Γέλοβατς

Την ώρα που ολόκληρος ο χώρος των οπαδών του ΠΑΟΚ βρίσκεται «τσουβαλιασμένος» και κατηγορούμενος εξαιτίας της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού και της δίκης που διεξάγεται, οι χούλιγκαν της ομάδας νιώθουν πιο σίγουροι από ποτέ και δρουν ανενόχλητοι στην τοποθεσία «Θεσσαλονίκη».

Απτόητοι οι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ με καύση «λαφύρων» - Αντιδράσεις για Γέλοβατς
ΠΡΟΒΟΛΗ

Έχοντας στην πλάτη τους το πανό «Αδέρφια Κρατάτε Γερά» υπέρ των δολοφόνων του Άλκη και άλλα μικρότερα πανό πάλι υπέρ των δολοφόνων, με την οπαδική βία να συνεχίζεται αμείωτη στην πόλη της Θεσσαλονίκης, θεώρησαν ως καλή ιδέα να κάψουν τα λάφυρα που έχουν κλέψει από φίλους της ΑΕΚ. Αυτό που προκάλεσε όμως την οργή των κιτρινόμαυρων είναι πως έκαψαν (σε πάγια οπαδική τακτική κρεμασμένα ανάποδα) και την φανέλα του Γέλοβατς που πέθανε τον Δεκέμβρη του 2021 έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

«Το έμβλημά μας είναι η ψυχή μας. Το ιεροσύλημα κατά συμβόλων συνιστά έτσι ή αλλιώς όνειδος για οιονδήποτε το επιχειρεί στο πλαίσιο ενός παραλογισμού, που δεν έχει σχέση με τον αθλητικό πολιτισμό, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή η ανίερη πράξη έχει στόχο την ιστορική φανέλα των αξιών και των ιδανικών της Βυζαντινογέννητης ΑΕΚ.

Η σύληση και η καύση (σύμφωνα με καταγγελίες οπαδών μας) φανέλας αποβιώσαντος αθλητή μας, του αδικοχαμένου αδελφού μας STEVAN, ξεπερνά, ωστόσο, κάθε όριο και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την οργή μας και την αγανάκτησή μας. Είμαστε βέβαιοι, ότι και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαφωνεί με τέτοιες πρακτικές, που δεν συνάδουν με την ιστορία του Συλλόγου».

Αφήνοντας στην άκρη τις αντίστοιχης χουλιγκανίστικης αισθητικής μεγαλοστομίες για «ιεροσύλημα και ανίερη πράξη κατά της Βυζαντινογέννητης ΑΕΚ», στο ζήτημα της φανέλας η ανακοίνωση δεν έχει άδικο ως προς την πρόκληση και ας είναι σε λάθος βάση. Όχι μόνο για την μεμονωμένη φανέλα, αλλά και για όλα τα κλοπιμαία, λάφυρα που κάηκαν στο γήπεδο της Τούμπας. Γιατί προφανώς όλα όσα κάηκαν (πανό και φανέλες) αφαιρέθηκαν με βία από οπαδούς της ΑΕΚ. Ουσιαστικά καμαρώνουν για τον χουλιγκανισμό μέσα στο γήπεδο της ομάδας τους, μπροστά στα μάτια όλων -και μιας και δεν υπήρξε αντίδραση ούτε τότε, ούτε τώρα- με τις ευχές της διοίκησης.

Τον τελευταίο καιρό και παρά την λαϊκή κατακραυγή τόσο από οπαδούς του ΠΑΟΚ, όσο και από την φίλαθλη κοινή γνώμη, η πορεία των χούλιγκαν της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζει απτόητη. Ξυλοδαρμός υπαλλήλου της ΠΑΕ Άρης στην ΔΕΘ, πεσίματα με ληστείες και ξυλοδαρμούς, ακόμα και ο ξυλοδαρμός οπαδού του ΠΑΟΚ μας δείχνει πως έχει χαθεί ο έλεγχος. Αυτό είναι το πρόβλημα με τους οπαδικούς στρατούς χουλιγκάνων, ακόμα και αν στην «πειραιοποιημένη» Θεσσαλονίκη υπάρχει κεντρικό έλεγχος των οπαδών. Απαιτούνται άμεσες δράσεις από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όχι χάδια.

Σε αυτά που αφορούν τις σχέσεις ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αυτές επιδεινώθηκαν από τα επεισόδια στον αγώνα Μαρσέιγ-ΠΑΟΚ, όπου υπήρχαν και κιτρινόμαυροι εκδρομείς που συμμετείχαν σε αυτά υπέρ των οπαδών της Μαρσέιγ και κατά του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ