Μαθήματα Πολιτικής Ιστορίας: Όταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού ήταν γνωστός ως «Καφάσης» (video)

Τα παλιά τα χρόνια, προτού ο κόσμος καταλάβει πως το Ποτάμι ήταν η εφεδρεία της Νέας Δημοκρατίας με μπροστάρη τον Σταύρο Θεοδωράκη, για να αφαιρέσει εξυγχρονιστές από το ΠΑΣΟΚ, έβγαιναν κάποια ακαλαίσθητα διαφημιστικά. Σε ένα από αυτά, ο τότε γραφικός «Καφάσης», μετέπειτα Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, κηρύσσει τον πόλεμο κατά του καβατζώματος θέσεων πάρκινγκ.

Μαθήματα Πολιτικής Ιστορίας: Όταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού ήταν γνωστός ως «Καφάσης» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Για να καταλάβετε το γελοίο του πράγματος, ο ίδιος ο «Καφάσης» είχε και λόγο στις προεκλογικές εκστρατείες του Ποταμιού. Με αυτό το υπέροχο διαφημιστικό σποτ, από τα χιλιάδες βάσανα που ταλαιπωρούν την Αθήνα και τους δύσμοιρους κατοίκους της πόλης του Κέκροπα, του Μιλτιάδη, του Σόλωνα και του Γιατρομανωλάκη, θεωρήθηκε πιο σημαντικό να αναφερθούν στα καφάσια.

Σκεφτείτε το διαφημιστικό είναι τέτοιου επιπέδου κριντζιά, που αρχίζει με τον ορισμό του... καφασιού για φελούς, που οι περισσότεροι επαναλάμβαναν με περιπαιχτικές γκριμάτσες αλλάζοντας την φωνή τους και κοροϊδεύοντας: «Αυτό είναι ένα καφάσι. Το χρησιμοποιούμε για να κουβαλάμε ντομάτες και κρεμμύδια». Το διαφημιστικό σποτ φτάνει σε τέτοιο βαθμό μετα-γελοιότητας που αναφέρει το καφάσι ως απειλή για το Κράτος Δικαίου. Ένα Κράτος Δικαίου που η Νέα Δημοκρατία με τον «Καφάση» στο Υπουργικό Συμβούλιο της, πλέον έχει καταλύσει και από πάνω χαρίζει επιχειρήματα alt right πέρα από το σωστό και το λάθος, το δίκαιο και το άδικο. Γνωμούλες και όπως ξέρουμε η γνωμούλες είναι πλέον απόλυτα σεβαστές,ακόμα και αν ευτελίζουν κάθε ψήγμα λογικής. 

Ο «Καφάσης» μας ενημέρωνε λοιπόν για την κατάλυση του Κράτους Δικαίου από μοχθηρά καφάσια που επιβουλεύονται την Δημοκρατία, δίπλα σε αυτοκίνητα παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο (τέτοιες ιδιοφυΐες). Για ιστορικούς λόγους θα σας ενημερώσουμε πως αυτοί που ψήφιζαν Ποτάμι και προσωπικότητες τύπου «Καφάση», ήταν κάτι απολίτικοι χίπστερ που νόμιζαν πως επανάσταση είναι να τα βάλεις με τα καφάσια και όχι με τους ολιγάρχες και τα λαμόγια που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα. Ήταν δε η αφορμή, για ανελέητο δούλεμα στα κοινωνικά δίκτυα, βίντεο και άλλα.

Για τις ανάγκες αυτού του άρθρου, ο συντάκτης που το υπογράφει, αναγκάστηκε να το δει 5 φορές. Στείλτε thoughts and prayers να είναι αναστρέψιμη η -για την ώρα- δεδομένη εγκεφαλική βλάβη.

Πηγή video: Newpost GR

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ