Και για τα ταβάνια που καταρρέουν, οι φοιτητικές παρατάξεις φταίνε κυρία υπουργέ;

Την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση περηφανεύεται για τα κατορθώματα της στη δημόσια Παιδεία, τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια κυριολεκτικά καταρρέουν. Όχι απλά δεν μπορεί να διεξαχθεί ομαλά η διδασκαλία, αλλά διακυβεύεται και η ακεραιότητα των φοιτητών. Και για αυτό δεν φταίνε ούτε οι αιώνιοι φοιτητές, ούτε οι φοιτητικές παρατάξεις. Για αυτό φταίει μόνο η ανεπαρκής μέριμνα της κυβέρνησης για την δημόσια παιδεία.

Και για τα ταβάνια που καταρρέουν, οι φοιτητικές παρατάξεις φταίνε κυρία υπουργέ;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εικόνες ντροπής από τον διάδρομο της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, που γέμισε σπασμένοι σοβάδες, έρχονται να μας υπενθυμίσουν την αδιαφορία της κυβέρνησης για την δημόσια παιδεία.

Την Τετάρτη 22/2, τμήμα του ταβανιού της σχολής κατέρρευσε, λόγω υπερσυρρώρευσης νερού από ένα καλοριφέρ που ήταν εδώ και μέρες σπασμένο και για το οποίο η διοίκηση του πανεπιστημίου αγνοούσε.

Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν φαίνεται ότι το τμήμα που κατέρρευσε ήταν αρκετά μεγάλο, καθώς σχεδόν το σύνολο του δαπέδου καλύφθηκε από σοβάδες.

Σύμφωνα με τα «Φοιτητικά Νέα», λίγο μετά το περιστατικό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κάλεσε σε κινητοποίηση στον πρόεδρο της σχολής και στις εστίες.

Αιτήματα του ήταν η χορήγηση έκτακτου κρατικού κονδυλίου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των κλινικών της σχολής καθώς και η λήψη όλων των μέτρων για να επιλυθούν άμεσα οι υλικές ζημιές στο χώρο της σχολής και να αναπληρωθούν όλες οι κλινικές που αναβλήθηκαν λόγω του ατυχήματος.

Στην απόφασή του ΦΣ αναφέρεται ότι «η πολιτική που βάζει στο ζύγι τις ανάγκες των φοιτητών να σπουδάζουν σε σύγχρονα εργαστήρια και κλινικές με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δρουν μέσα στις σχολές μας είναι αυτή που έχει οδηγήσει στο να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Από τύχη δεν έπεσε το ταβάνι να μας πλακώσει τις ώρες των κλινικών.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος- αφού σταθήκαμε "τυχεροί" και δεν είχαμε τραυματίες- πολλές από τις κλινικές αναβλήθηκαν και άλλες ακυρώθηκαν. Ως αποτέλεσμα, πολλοί από τους συμφοιτητές μας στα κλινικά έτη χάνουν πολύτιμες ώρες κλινικών, που έτσι κι αλλιώς ήταν ελάχιστες, ενώ δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για αναπλήρωση αυτών των ωρών».

Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά δείχνει με ζήλο την εναντίωση της στον εκσυγχρονισμό του δημόσιου πανεπιστημίου, και μαζί με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, συνεχίζει να διαφημίζει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, την ώρα που οι φοιτητές ζητούν βελτίωση των σπουδών τους.

Μάλιστα, ο Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι  «Καλοριφέρ στον 4ο όροφο έπεσε, προκαλώντας διαρροή νερού», την Κυριακή (19/2). «Επειδή ήταν Κυριακή και έτρεχε το νερό με πολλή πίεση και για πολλές ώρες, τα νερά έφτασαν μέχρι τον 1ο όροφο. Τα νερά καθαρίστηκαν την επόμενη ημέρα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν πρόκειται για οροφή αλλά για γυψοσανίδες».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ