Για προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ ελέγχοντας την ενημέρωση!

Μετά την ομόφωνη καταδίκη του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, η ΕΡΤ για να το γιορτάσει, έπαιξε δύο φορές την σχετική δήλωση του Γιάννη Οικονόμου, ενώ έβαλε και δύο βίντεο της Νέας Δημοκρατίας από το Twitter! Από μεριάς μας δεν θα θέσουμε το ζήτημα της ενοχής ή μη του Νίκου Παππά (υπάρχει απόφαση πλέον) αλλά του ελέγχου της ενημέρωσης στην χώρα της 108ης θέσης και στην ΕΡΤ που υπάγεται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και η κατρακύλα της μας θλίβει.

Για προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ ελέγχοντας την ενημέρωση!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η ΕΡΤ στο μεσημβρινό της δελτίο ειδήσεων ανέφερε εις διπλούν την ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου πως «Η καταδίκη για παράβαση καθήκοντος συνιστά το πλέον απαξιωτικό ιδιώνυμο αδίκημα για δημόσιους λειτουργούς. Η απόφαση είναι κόλαφος προσωπικά για τον κ. Τσίπρα, καθώς ο κ. Παππάς, μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, συντόνιζε και κατεύθυνε μία επιχείρηση ελέγχου και χειραγώγησης της ενημέρωσης, με απώτερο σκοπό τη νόθευση της δημοκρατίας. Πρόκειται για μια θλιβερή ημέρα της πολιτικής μας ιστορίας, καθώς ένας πρώην Υπουργός καταδικάζεται για παράβαση καθήκοντος. Είναι όμως και μια μέρα αποκαλυπτική. Από τη μία διότι φάνηκε ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη τελικά φθάνει στην αλήθεια και όλα έρχονται στο φως». Μια το κομμάτι που σας παραθέτουμε και την δεύτερη φορά ολόκληρη την ανακοίνωση.

Στην συνέχεια η ΕΡΤ έδειξε δύο βίντεο από τον λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας στο twitter. To ένα ως απάντηση στην Πόπη Τσαπανίδου και το άλλο προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Κάτι τουλάχιστον ντροπιαστικό και απαράδεκτο, αλλά αφήνουμε να κρίνετε εσείς τα δύο βίντεο.

Το παρόν άρθρο δεν έχει ως στόχο να υπερασπιστεί τον Νίκο Παππά, ο οποίος καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο. Όμως είναι τεράστιο το θράσος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να παρουσιάζεται στην Δημόσια Τηλεόραση εις διπλούν και να κάνει λόγο για «επιχείρηση ελέγχου και χειραγώγησης της ενημέρωσης» και τα ρεπορτάζ να συνεχίζουν με βίντεο από τον λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας στο twitter, ασύνδετα, χωρίς ειρμό ή ροή. Προφανώς η ΕΡΤ υπάγεται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, προφανώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ και πρώην Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κέρδισε με το σπαθί του αύξηση 2.000 ευρώ τον μήνα στο μισθό του, αλλά καλό είναι κάποια στιγμή η ΕΡΤ να επιστρέψει στην πρότερη κατάσταση. Από όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, η ΕΡΤ είναι το εξής ένα που θα έπρεπε να ανήκει στον λαό και να ασκεί αντικειμενική κριτική και υπεύθυνη ενημέρωση. Ντροπή κάπου.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ