Μία -στοχευμένη- δίωξη δεν φέρνει την άνοιξη στη Δικαιοσύνη

Ο Παύλος Πολάκης ανεβάζει σήμερα στα social media μια ανάρτηση. Αυτή -που δε διαφέρει από εκείνες που συνηθίζει να αναρτά- έχει τίτλο το «βαθύ κράτος» και ζητά εκκαθάριση μέσω πέντε κινήσεων. Τις συνοδεύουν φωτογραφίες προσώπων και προκαλούν θύελλα αντιδράσεων. Η Κουμουνδούρου διαρρέει την έντονη δυσαρέσκεια της.  

Μία -στοχευμένη- δίωξη δεν φέρνει την άνοιξη στη Δικαιοσύνη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Έχει προηγηθεί μόλις μία εβδομάδα πριν η υπόθεση του Μιχάλη Χαιρετάκη. Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αντιδράσει επίσης με το γνωστό τρόπο ζητώντας να διορθωθεί το «λάθος» διαφορετικά δεν θα ισχύει ούτε η δική του υποψηφιότητα. Μήνυε δε στην παράταξή του ότι: «θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή, όλα».

Το ίδιο ακριβώς μήνυμα έστειλε με ανάρτηση στο κόμμα του, μετά τις σημερινές εξελίξεις: «Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή. Με «πηγές» δεν θα ανοίξω  διάλογο… Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκεί θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε  ποιος έχει δίκιο»!

Η αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Παράλληλα με τα θερμά εσωτερικά επεισόδια στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, φέρνει άμεση αντίδραση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών "εκκαθαρίσεων" Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας». Στην ανακοίνωσή της η ΕΔΕ αναφέρει ακόμα ότι «το ζήτημα της κριτικής των δικαστικών αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων και ζητάει «την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

Αμέσως έρχεται και η παρέμβαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, που ζητά από την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης, Αγγελική Τριανταφύλλου, να πραγματοποιήσει προκαταρκτική έρευνα για τυχόν τέλεση δύο τουλάχιστον αδικημάτων: της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών. Η εισαγγελική παρέμβαση, όπως αναφέρεται, αφορά σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο και όχι μόνον την επίμαχη και αποστολή της υπόθεσης, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για να κρίνει αν τίθεται ή όχι θέμα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.

«Μαζευτείτε γιατί θα θερίσετε θύελλες»

Καλά ως εδώ και τίμια. Τίμια; Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης εξηγεί αμέσως και πολύ απλά -με δική του ανάρτηση- γιατί τα άμεσα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης για τον Πολάκη «μπάζουν» από παντού.

«Η εισαγγελική παρέμβαση κατά του Π. Πολάκη για την ανάρτησή του, με ερευνώμενα αδικήματα "διέγερση σε βία" και "βία κατά δικαστών", αποτελεί πρόκληση του βαθέος κράτους που δεν θα μείνει αναπάντητη. Δικαστικά, είναι η πάγια νομολογία των δικαστηρίων που θα απαντήσει και θα γελοιοποιήσει τη συγκεκριμένη δίωξη. Πολιτικά (που είναι και το πιο σημαντικό), οι εμφυλιοπολεμικές ονειρώξεις της ιεραρχίας της Εισαγγελίας, που δεν διέταξε προκαταρκτική στις υποκλοπές για την κατασκοπία σε βάρος της ηγεσίας του στρατεύματος και διατάσσει για δηλώσεις βουλευτή, δεν θα περάσουν.

Και αυτό, θα το πούμε ίδιως εμείς που ο Πολάκης δεν είναι και δεν ήταν ποτέ του γούστου μας.

Μαζευτείτε γιατί θα θερίσετε θύελλες». 

Στεκόμενη στην προτελευταία φράση και με την πολυτέλεια να ανήκω κι εγώ σε εκείνους που δεν είναι του γούστου μας, αναρωτιέμαι αν στη χώρα που «ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει» για όλη την οικονομική βία και την κοινωνική καταστολή που εισπράττουν καθημερινά οι υπήκοοί της, πώς βρίσκεται πάντα τόσο γρήγορα έτοιμος να αποδώσει λυσσαλέα δικαιοσύνη, σε ό,τι θίγει το βαθύ σκοτεινό κράτος της.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ