“Οι επιχειρήσεις σταμάτησαν για 25 λεπτά κατά την επίσκεψη Σακελλαροπούλου”

Για κάποιον λόγο, πολλοί πολιτικοί θεώρησαν καλή ιδέα να βρεθούν στο σημείο της τραγωδίας. Όμως η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν μια επίθεση επικοινωνίας: Η Πρόεδρος στα συντρίμια, η Πρόεδρος πετάει λουλούδια σε βαγόνια που πέθαναν άνθρωποι. Η Πρόεδρος που πιθανώς πέταξε λουλούδια πάνω σε ανθρώπινα μέλη, έβγαλε τις φωτογραφίες της και έφυγε.

“Οι επιχειρήσεις σταμάτησαν για 25 λεπτά κατά την επίσκεψη Σακελλαροπούλου”
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όλη η Ελλάδα άκουσε από τουλάχιστον δύο ρεπόρτερ σε ζωντανή σύνδεση, πως η ΕΜΑΚ σταμάτησε την προσπάθεια για την ανεύρεση επιζώντων ή εγκλωβισμένων, επειδή είχε μεταβεί στον χώρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και «ζήτησε ενημέρωση». Έτσι οι συντονιστές άφησαν το πόστο και την προσπάθειά τους, ώστε να ενημερώσουν την Μεγάλη Αικατερίνη του Μεταξουργείου για την πορεία των προσπαθειών τους. Των προσπαθειών που ήταν χωρίς σταματημό από το βράδυ του δυστυχήματος.

Είναι αδιανόητο σε μια πολιτισμένη χώρα, να παγώνει το έργο των σωστικών συνεργείων για να ενημερωθεί η Ανώτατη Άρχουσα.
Είναι αδιανόητο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κάνει άλμα για να πετάξει τα λουλούδια μέσα στο βαγόνι τη στιγμή που συνεχίζονταν οι προσπάθειες.
Είναι αδιανόητο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου να φωτογραφίζεται να αφήνει λουλούδια 15 ώρες μετά το ατύχημα, σε βαγόνι που δεν γνωρίζουμε αν είχε ανθρώπινα μέλη ή εγκλωβισμένους.
Είναι αδιανόητο που κάποιοι επέλεξαν να μας εκπροσωπεί μια γυναίκα που βάζει την επικοινωνία με τέτοια συνέπεια πάνω από την ουσία, όταν η δουλειά της ήταν να παρηγορήσει τους ανήσυχους συγγενείς των θυμάτων που περίμεναν στο νοσοκομείο.
Είναι αδιανόητο
να πετάς λουλούδια σε σημείο δυστυχήματος όπου συνεχίζονται οι έρευνες.
Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος να είναι τόσο μικρός μπροστά στον ρόλο ή την στιγμή.

Έχοντας προσωπική εικόνα από το Μάτι, όποιος ήθελε να σκυλέψει, να κάνει τη βόλτα του, την ρεπορταζάρα του τραβώντας πρόσωπα εθελοντών και κυριολεκτικά χαροκαμένων ανθρώπων που ντρέπονταν να λάβουν... δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης, όποιος ήθελε να κάνει τις δημόσιες σχέσεις του για προεκλογικούς λόγους, «έφευγε πετώντας», αρχικά με γιουχάρισμα και κράξιμο. Όποιος και αν ήταν. Κανένας πολιτικός, κανένας δημοσιογράφος δεν έχει το δικαίωμα να παρεμποδίζει το έργο πυροσβεστών ή διασωστών την ώρα που προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Ευτυχώς κάποιοι από τους παρευρισκόμενους πολιτικούς όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ο Θανάσης Παφίλης, ακόμα και ο Θάνος Πλεύρης που μίλησε έξω από το Νοσοκομείο (σ.σ. ο Κώστας Καραμανλής ήταν σε κοντινό σημείο αλλά μακριά από τους διασώστες), επέλεξαν συνειδητά ή ασυναίσθητα να μην μπλεχτούν στα πόδια των διασωστών. Σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας που σουλάτσαραν στα συντρίμμια την ώρα που διεξάγονταν σωστικό έργο. Αυτά είναι πράγματα που θα έπρεπε να αποτελούν αυτονόητες οδηγίες, αντί της ηλιθιώδους επικοινωνίας. Μπορείς να προσφέρεις στο πεδίο; Μείνε. Απασχολείς τους διασώστες, τον συντονισμό ή το σωστικό έργο; Φύγε. Αλλιώς θα φύγεις σηκωτός ακόμα και αν είσαι ο Θεός ο ίδιος.

Κλείνοντας θα σας ενημερώσουμε πως οι εικόνες της Προέδρου της Δημοκρατίας να αφήνει λουλούδια και τα βίντεο που κάνει άλμα (ναι! Δεν έφτανε το παράθυρο και έκανε άλμα) για να πετάξει τριαντάφυλλα στο βαγόνι, έχουν εξαφανιστεί από όλα τα μέσα. Το ίδιο και τα ρεπορτάζ με τις δηλώσεις της από το σημείο ή αυτά που σημείωναν πως σταμάτησε το σωστικό έργο για να ενημερωθεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο θεσμικός σεβασμός έχει τελειώσει προ πολλού.

Σεβασμό θα δείχνουμε σε αυτούς που μας σέβονται.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ