Ο «κολλητός» του Πρωθυπουργού στο ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής!

Από την μεταποίηση αλουμινίου ως CEO στην Αλουμάν ΑΒΕΕ και την Επαλμέ του Ομίλου Μυτιληναίου της ανακύκλωσης αλουμινίου, βρέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάρου Μουσικής! Πως ο Σπήλιος Μανιάς, συμμαθητής του Πρωθυπουργού στο Κολλέγιο Αθηνών και σύζυγος της υποψήφιας με την ΝΔ Άννας Ροκοφύλλου, βρήκε τον δρόμο του στις 30/12/2019 στο Μέγαρο Μουσικής!

Ο «κολλητός» του Πρωθυπουργού στο ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως μας ειδοποιούν από... το κοντρόλ, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου είναι «Αριστινδήν μέλος του ΕΒΕΑ», όπου το αριστίνδην σημαίνει «μέσω της αριστείας του»! Το ποιος τοποθετεί στους Άριστους τον τίτλο της Αριστείας τους είναι ένα από τα πιο μαγικά χαρακτηριστικά αυτής της Άριστης τετραετίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τον Προϋπολογισμό του 2023, τον Δεκέμβρη του 2022, σύμφωνα με την αρθρογραφία των νεοφιλελεύθερων μέσων, «η μισή Κυβέρνηση βρέθηκε στο σπίτι του στενού φίλου του Πρωθυπουργού». Αναδημοσιεύοντας από την στήλη bigmouth του powergame.gr: «Ένας από τους πιο στενούς (αν όχι ο πιο στενός) φίλους του προέδρου Κυριάκου, από την εποχή που ήταν μαθητής στο Κολλέγιο Αθηνών, είναι ο επιχειρηματίας Σπήλιος Μανιάς. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς αγνοείτε την ύπαρξη του ανδρός και είναι απολύτως λογικό, αφού είναι ένας άνθρωπος που αποφεύγει και τη δημοσιότητα και τη «διαφήμιση» της στενής σχέσης που διατηρεί από παιδί με τον πρόεδρο Μητσοτάκη (σ.σ. δεν μπορείς να αποφεύγεις πάντα το αναπόφευκτο). Θα μου πείτε, τι σε έπιασε και μας τα γράφεις όλα αυτά; Πολύ απλά, έμαθα ότι το βράδυ του Σαββάτου, μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού, η μισή κυβέρνηση, αρκετοί κομματάρχες, βουλευτές και φυσικά πολλοί παράγοντες του δημόσιου βίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συζύγου Μανιά, που δεν είναι άλλη από την υποψήφια βουλευτή στην Α’ Αθήνας Άννα Ροκοφύλλου, και βρέθηκαν στην οικία της οικογένειας στο Παλαιό Ψυχικό. Ανάμεσα στους παρισταμένους ήταν και ο πρωθυπουργός, που, αν και για λίγο, δεν θα μπορούσε να μην ανταλλάξει από κοντά ευχές με δύο από τους πιο αγαπημένους του φίλους. Στα πηγαδάκια της μάζωξης κυριαρχούσε το θέμα των εκλογών, που, όπως αντιλαμβάνεστε, αργούν και μάλιστα για τα καλά.»

Ανακοίνωση του νέου Δ.Σ. του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει στις 30/12/2019 τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ). Υπενθυμίζεται ότι στο ενδεκαμελές συμβούλιο, έξι μέλη ορίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, δύο ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και τρία υποδεικνύονται από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής». 

Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ορίζονται οι: (σε αλφαβητική σειρά)

1) Σπήλιος Μανιάς, επιχειρηματίας, αριστίνδην (στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρεται η αρσιτεία του πρωθυπουργικού συμμαθητή) μέλος του ΕΒΕΑ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου (…)

2) Χριστίνα Μπουσουλέγκα, νομικός, τέως Αντιπρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

3) Φώτης Παπαθανασίου, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη

4) Χριστίνα Παπακωνσταντίνου,  νομικός, μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών  (Μιας και ψάχναμε συμμετείχε στο PSI-To πρόγραμμα «Κουρέματος» των ομολόγων που ζημίωσε τους Έλληνες ομολογιούχους) 

5) Νίκος Πιμπλής, νομικός, πρώην νομικός σύμβουλος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (θεωρούμε πως είναι εύλογη η τοποθέτησή του)

6) Μαρίτσα Τραυλού, εικαστικός

Από το Υπουργείο Οικονομικών ορίζονται οι: (σε αλφαβητική σειρά)

1) Γεώργιος Δονάτος, οικονομολόγος, πρώην αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και πρώην Κοσμήτορας της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

2) Θάλεια Καραΐνδρου, αρχιτέκτονας μηχανικός ΕΜΠ

Παραμένουν στο Διοικητικό Συμβούλιο τα τρία μέλη που έχουν υποδειχθεί από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής»: (σε αλφαβητική σειρά)

1) Κωνσταντίνος Αιλιανός

2) Παναγιώτης Δημαράς

3) Ιωάννης Μαρίνος

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τη σειρά του θα εκλέξει το Προεδρείο του και θα ορίσει τον Καλλιτεχνικό και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού (τα bold δικά μας).

Θα μπορούσαμε με χαρά και χαμόγελο να ψάξουμε και όλους τους υπόλοιπους, μιας και κάποιοι εξ αυτών έχουν νεοφιλελεύθερο προφίλ. Παρ' όλα αυτά με αυτό μας το άρθρο θέλουμε να καταδείξουμε την επικινδυνότητα της τοποθέτησης αντίστοιχων Διοικητικών Συμβουλίων επ' ευκαιρία των Μουσείων που μετατρέπονται σε ΝΠΔΔ. Φανταστείτε πως κάθε τοποθετημένο ΔΣ οργανισμού θα ελέγχει Καλλιτεχνικό και Γενικό Διευθυντή. Τόσο στο Μέγαρο όσο και στα Μουσεία, θα λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις όπως η τιμολογιακή πολιτική που μπορεί να καταστήσει πολιτιστικούς οργανισμούς σε οργανισμούς μόνο για λίγους (το Μέγαρο είναι ήδη σε αυτή την κατηγορία παρότι απορροφά μεγάλο μέρος του κόστους ώστε να διαθέτει «φθηνά» εισιτήρια) και αντίστοιχα για την περίπτωση των Μουσείων θα μπορουν να δανείζουν τα εκθέματα που ανήκουν στον Ελληνικό λαό για 25+25 χρόνια.

Ως αντίλογο στο ίδιο το ζήτημα που θέτουμε μπορεί να ειπωθεί πως το τεράστιο βάρος των δανείων άνω των 112 εκατ. ευρώ που έπεσε στο κράτος (εγγυητής), όταν ουσιαστικά το Μέγαρο Μουσικής πέρασε υπό κρατικό έλεγχο, να εξηγεί την τόσο μεγάλη πληθώρα τεχνοκρατών του οικονομικού και νομικού κόσμου στο ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής. Όμως ακόμα και αυτό το πολύ λογικό στοιχείο δεν εξηγεί την τοποθέτηση ενός συμμαθητή του Πρωθυπουργού σε αυτό, από την δεδομένα στενή συνεργάτη του Λίνα Μενδώνη, με την οποία -κατά κοινή τους ομολογία- συνεργάζονταν προτού εκλεγεί η ΝΔ Κυβέρνηση. Αυτό συνέβη ούτε καν πέντε μήνες μετά την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού.

Από εκδήλωση του Make a wish foundation, μια από τις σπάνιες φωτογραφίες των δύο παιδικών φίλων.

Άρα έχουμε νεποτισμό (οικογενειοκρατεία αν προτιμάτε) ή απλά ένας ακόμα φιλόμουσος που έτυχε να είναι από τους πιο στενούς φίλους του Πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε σε αυτή την θέση από την Λίνα Μενδώνη; Αν ήταν τυχαίο, σε ποιο πλαίσιο του ζητήθηκε η συμμετοχή του στο ΔΣ του Μεγάρου, πότε και κυρίως από ποιον;Τα συμπεράσματα δικά σας, όμως τα στοιχεία δεν δείχνουν θετικά για τον Πρωθυπουργό. Να σημειωθεί πως από το προηγούμενο ΔΣ μόνο τα μέλη του Συλλόγου “Φίλοι της Μουσικής” παρέμειναν στην θέση τους, όπου έχουν το δικαιώμα να επιλέξουν εσωτερικά τα 3 μέλη που θα τοποθετήσουν. Αδιαμφισβήτητα τα μέλη του ΣΦΜ έχουν κάθε δικαίωμα σε ένα τέτοιο Διοικητικό Συμβούλιο. Όμως επί μέρους αιτιάσεις ή ακόμα πιο σημαντικές μπορούμε να βρούμε για άλλα μέλη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ