Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα - «Βούλιαξε» η Αθήνα

Με εκτιμήσεις που ποικίλλουν -από 80.000 έως 105.000 άτομα- είχαμε μια μεγαλειώδη πορεία που εξαιτίας της πολύ μεγάλης συμμετοχής κατέληξε να είναι σχεδόν στατική! Η πορεία σημαδεύτηκε από ιδιαίτερα βίαιες επιθέσεις των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ, πέρα από κάποιες αψιμαχίες στο Σύνταγμα. 

Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα - «Βούλιαξε» η Αθήνα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πέρα από αψιμαχίες στο Σύνταγμα μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων καταστολής σε όλα τα στενά γύρω από την Ερμού, την Μητροπόλεως και τις κάθετες στην Πανεπιστημίου είχε δυνάμεις της Αστυνομίας. Πολύ σοβαρές επιθέσεις είχαμε στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, μέσα στο οποίο πέταξαν δακρυγόνα θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των φοιτητών. Οι φοιτητές τους απώθησαν όμως σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί από κρότου λάμψης που ρίφθηκαν σε κλειστό χώρο και πάνω σε φοιτητές.

Αντίστοιχες επιθέσεις είχαμε από τους γνωστούς-αγνώστους της ΕΛ.ΑΣ.,την ομάδα ΔΕΛΤΑ -μια ομάδα που έχει κερδίσει το προσωνύμιο από τους διαδηλωτές «οι ναζί με τα παπιά»- στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ακόμα πιο βίαιες στο Θησείο, όπου χτύπησαν μέχρι και μαθητές και συνέλαβαν άτομα στον σωρό. Επιθέσεις είχαμε μέχρι και την οδό Πειραιώς και τα Εξάρχεια. Αναμένουμε να μάθουμε τι έχει συμβεί με τους μαθητές που έπεσαν θύματα επίθεσης από τις ομάδες του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις είχαμε αντίστοιχα στην Θεσσαλονίκη, κυρίως από μαθητές και φοιτητές με τις εκτιμήσεις να κάνουν από 40.000-45.000 άτομα, την Πάτρα, την Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, αλλά και σε περισσότερες από 30 πόλεις της Ελλάδας. Συνολικά, βροντερό παρών έδωσαν μαθητές και φοιτητές, επαγγελματίες, τα σωματεία του Πολιτισμού, σωματεία υγειονομικών, σιδηροδρομικοί, πολιτικά κόμματα, φεμινιστικές συλλογικότητες, πολιτικές συλλογικότητες και δεκάδες χιλιάδες μεμονωμένοι διαδηλωτές εκτός οργανωμένων μπλοκ. 

Έλαμψε διά της απουσίας της η ΓΣΕΕ, η οποία αποτελεί όνειδος για τον εργαζόμενο που βάλλεται από ακρίβεια, χαμηλούς μισθούς, βία και ενίοτε τον ίδιο τον θάνατο εξαιτίας των πράξεων ή των παραλείψεων της Κυβέρνησης. Η αλήθεια είναι πως δεν μας έλειψε, καθώς σημειώθηκε τουλάχιστον ρεκόρ προσέλευσης του κόσμου που δεν δείχνει καμία, μα καμία τάση ή διάθεση να μειώσει τις κινητοποιήσεις.

Παρακολουθήστε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Αθήνα, σε ένα βίντεο-ρεπορτάζ  αποκλειστικών πλάνων που επιμελήθηκε το 20/20 Magazine.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ