Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ οι διαδηλώσεις για τα Τέμπη

Οι μεγαλειώδεις πορείες της Τετάρτης, με χιλιάδες διαδηλωτές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας να βγαίνουν στους δρόμους, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον διεθνή Τύπο.

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ οι διαδηλώσεις για τα Τέμπη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ προκάλεσαν οι χθεσινές μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε ολόκληρη την Ελλάδα, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους των πόλεων για να εκφράσουν την οργή τους τόσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν τουλάχιστον 57 ζωές όσο και για την κυβερνητική αδιαφορία και διαχείριση.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγω για «χιλιάδες οργισμένους», ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως θεωρήθηκε «ολέθρια η διαχείριση του δυστυχήματος» από αυτόν.

Η γαλλική Le Monde σημείωσε ότι «Η οργή εξαπλώνεται στην Ελλάδα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν ξανά στους δρόμους την Τετάρτη»«Η Ελλάδα εκτροχιάστηκε - Δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν την οργή τους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα», σημειώνει η ιστοσελίδα του The Guardian, ενώ τo Politico αναφέρει στον τίτλο σχετικού άρθρου του: «Ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις από την κρίση της Ευρωζώνης και μετά»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ