Οι καταλήψεις ως «σχολική βία» - Προχθές το ψήφισαν, σήμερα συνέλαβαν πρόεδρο 15μελούς!

Η πρώτη σύλληψη μαθητή στην Πάτρα, μετά την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων που ψηφίστηκε προχθές στο νομοσχέδιο για τη σχολική βία.

Οι καταλήψεις ως «σχολική βία» - Προχθές το ψήφισαν, σήμερα συνέλαβαν πρόεδρο 15μελούς!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο στόχος είναι τα παιδιά μας. Αυτά που μετέτρεψαν τις τελευταίες μέρες τις πόλεις, σε ποτάμια ελευθερίας. Τα παιδιά είναι ο στόχος. Το ψήφισαν άλλωστε, προχθές. Στο νομοσχέδιο που ζητούν να σπάσει η συγκάλυψη της σχολικής βίας, αλλά μέσα του φύτεψαν και την απαγόρευση να φωνάζουν και να διεκδικούν. Με νόμο τα φιμώνουν. Και αν αυτά αντιδρούν τα συλλαμβάνουν.

Με όχημα την νομοθετημένη τροπολογία με ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, συνέλαβαν τον πρόεδρο του 15μελούς του 4ου Γυμνασίου Πάτρας, που τελεί υπό κατάληψη. Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη σχολική βία, στο άρθρο 4, περιλαμβάνει την ταύτιση της βίας με τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αχαΐα έδρασαν άμεσα και εξέδωσαν ανακοίνωση απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή του.  Παράλληλα ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας, έκανε παρέμβαση στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου. Επίσης, ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, έκανε παρέμβαση στον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας.

Η ανακοίνωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη προσαγωγή από την αστυνομία μαθητών γυμνασίου, ο ένας εκ των 2 πρόεδρος του 15μελούς στο 4ο Γυμνάσιο, που είναι σε κατάληψη μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

Είναι απαράδεκτο την ώρα που όλη η χώρα βράζει από αγανάκτηση και οργή για το προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα, που η νεολαία πλημμυρίζει τους δρόμους, ζητώντας δικαίωση για όλους αυτούς τους νεκρούς, η κυβέρνηση και η αστυνομία να συλλαμβάνει μαθητές. Είναι ντροπή να οδηγούνται στο τμήμα παιδιά του Γυμνασίου επειδή διεκδικούν μαζί με τους συμμαθητές τους, τη νέα γενιά να μην συγκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι αιτίες της τραγωδίας στα Τέμπη. Έχει ήδη πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην κυβέρνηση, για να αφεθούν ελεύθεροι, από τον βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο και στη Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη. Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι μαθητές, που με ευθύνη της κυβέρνησης κρατούνται στο τμήμα! Η τρομοκράτηση των μαθητών και η ποινικοποίηση των αγώνων τους δεν θα περάσει!».

Οι μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων που βρίσκονται σήμερα στο Σύνταγμα, διαδηλώνοντας με μουσικές και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, αντέδρασαν άμεσα: «Οι μαθητές δεν τρομοκρατούμαστε απαιτούμε την απελευθέρωση του συμμαθητή μας», ακούστηκε από τα μεγάφωνα της συναυλίας και ακολούθησε το σύνθημα «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ