Πληθαίνουν οι καταγγελίες των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών

Ενώ οι οικογένειες των θυμάτων βιώνουν ακόμα τον πόνο της απώλειας, οι καταγγελίες για το έγκλημα στα Τέμπη όλο και πληθαίνουν από τις οικογένειες των θυμάτων. Οι αρμόδιες αρχές δοκιμάζουν τις αντοχές όσων έχασαν τους ανθρώπους τους στην κοιλάδα των Τεμπών, καθώς δεν τους έχουν δώσει ακόμα πρόσβαση στις δικογραφίες. 

Πληθαίνουν οι καταγγελίες των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τεράστια είναι η οργή και η αγανάκτηση των οικογενειών των θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη, καθώς, σύμφωνα με όσα ανέφεραν δικηγόροι στο ΟΡΕΝ, παρότι οι ανακριτικές αρχές κινήθηκαν γρήγορα και ολοκλήρωσαν άμεσα το έργο τους, η δικογραφία δεν έχει ακόμη παραδοθεί στους συγγενείς των θυμάτων, για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι οικογένειες να μην γνωρίζουν βασικά στοιχεία, ώστε να οργανωθούν και να ασκήσουν τα δικαιώματα τους στα πλαίσια της ανάκρισης.

Η μη ομαλή και σύμφωνη με τους κανόνες πρακτική έχει δημιουργήσει φόβους ακόμα και για καταστροφή στοιχείων, κρίσιμων για την έκβαση της δικαστικής διερεύνησης, γεγονός που ωθεί τις οικογένειες των θυμάτων να ζητήσουν την παρέμβαση εισαγγελέα, προκειμένου να ανακτηθούν όλα τα στοιχεία.

Στο μεταξύ, σήμερα Παρασκευή 10/03 αναμένεται να αποφασιστεί από την Ολομέλεια Εφετών εάν θα οριστεί εφέτης ανακριτής για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, παρέμβαση την οποία είχαν ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι την Πέμπτη 09/03, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας, μιλώντας στο MEGA, έκανε λόγο για «κοπτοραπτική» από μέρους του ΟΣΕ, καταγγέλλοντας αλλοίωση των ηχητικών δεδομένων που έρχονται στη δημοσιότητα.

«Ακούγεται από χθες το βράδυ ότι ο συνάδελφός μας ο μακαρίτης ο Γιώργος είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους άλλους μηχανοδηγούς στην περιοχή. Αν αυτό ισχύει, για εμένα προσωπικά αυτό σημαίνει ότι έχει κάνει κι άλλη προσπάθεια να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη, αφού έχει φύγει από τη Λάρισα», ανέφερε αρχικά ο κ. Γενηδούνιας.

Συνέχισε, προσθέτοντας ότι οι διάλογοι που ήρθαν στην δημοσιότητα έχουν υποστεί επεξεργασία, αποδίδοντας την ευθύνη στον ΟΣΕ. «Εδώ έχουμε κανονική κοπτοραπτική στα ηχητικά που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ... Ο μοναδικός που έχει αυτά τα ηχητικά είτε στο GSMR που κάνει την επικοινωνία μεταξύ των σταθμαρχών είτε την ώρα που φεύγει το τρένο από τη Λάρισα είναι ο ΟΣΕ».

Ερωτηθείς για τις προθέσεις όσων αλλοίωσαν τα αποσπάσματα, ο κ. Γενηδούνιας απάντησε:

«Για να ενοχοποιήσουν τους ανθρώπους. Για να πουν ότι "φταίτε μόνο εσείς" ...  Είναι δυνατόν στο Youtube 8-10 ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα να υπάρχει συνομιλία σταθμάρχη - μηχανοδηγού που αποτελεί αντικείμενο προανακριτικής ανάκρισης; Την επόμενη ημέρα από το δυστύχημα, το ηχητικό που φεύγει το τρένο από τη Λάρισα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ανακοινώθηκαν οι μεταβατικοί Πρόεδροι - Διευθύνοντες Σύμβουλοι σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 10/03 οι μεταβατικοί Πρόεδροι και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι θα αναλάβουν διοικητικές θέσεις έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής νέων διοικητών.

Τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΣΕ Α.Ε. αναλαμβάνει ο κύριος Παναγιώτης Τερεζάκης, συγκοινωνιολόγος, σήμερα τεχνικός σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ.

Τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. αναλαμβάνει ο κύριος Χρήστος Παληός, πολιτικός μηχανικός, σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.

Τερεζάκης και Παληός αναλαμβάνουν μεταβατικά τις θέσεις αυτές έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων διοικητών.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δημοσιευθεί δημόσια διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Στο μεταξύ, αναμένεται να ανακοινωθεί και τι θα ισχύσει και για τις αποζημιώσεις των οικογενειών των θυμάτων.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ