Επιβάτης λεωφορείου της γραμμής 040: «Ζούμε από σύμπτωση γιατί πλέον δεν πιστεύουμε ούτε στα θαύματα»

Στην Ελλάδα 2.0 τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε καν η αυτονόητη ασφάλεια που πρέπει να παρέχουν τα ΜΜΜ, ειδικά όταν αυτά κινούνται σε κεντρικές λεωφόρους και καλύπτουν μεγάλες διαδρομές στον πυκνό αστικό ιστό. Επιβάτες του 040, πάντως, έζησαν κάτι αδιανόητο που θα μπορούσε να βλάψει με οποιονδήποτε τρόπο την ακεραιότητα τους, αφού όσο το λεωφορείο βρισκόταν εν κινήσει… έπεσε η οροφή.

Επιβάτης λεωφορείου της γραμμής 040: «Ζούμε από σύμπτωση γιατί πλέον δεν πιστεύουμε ούτε στα θαύματα»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Απίστευτο και όμως αληθινό για τα δεδομένα της υπερσύγχρονης χώρας, που οι επενδύσεις της έφεραν ανάπτυξη. Ξέχασαν βέβαια εκτός από ανάπτυξη να φέρουν και ασφάλεια, καθώς λίγες μέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ένα ατύχημα σε λεωφορείο της Αθήνας ήρθε να μας επιβεβαιώσει πως όντως από τύχη ζούμε.

Το μεσημέρι της Παρασκευής στο λεωφορείο της γραμμής 040, που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιάς - Σύνταγμα και το αντίστροφο, τμήμα της εσωτερικής οροφής του οχήματος αποκολλήθηκε και έπεσε στον διάδρομο.

«Ευτυχώς δεν υπήρχαν όρθιοι επιβάτες, αλλιώς θα τους είχε πάρει το κεφάλι» είπε Στο Κόκκινο και την Κατερίνα Ακριβοπούλου ο Διονύσης Καντιώτος, επιβάτης του συγκεκριμένου λεωφορείου.

«Ακούσαμε έναν μεγάλο κρότο, την ώρα που το λεωφορείο κινούνταν στην Εθνάρχου Μακαρίου με κατεύθυνση προς Καλλιθέα. Στα καλά καθούμενα ξεκόλλησε ένα τμήμα της οροφής και έπεσε κάτω. Φωνάζαμε στον οδηγό να σταματήσει γιατί δεν το αντιλήφθηκε αμέσως. Τελικά μας κατέβασε όταν στρίψαμε στην Θησέως» εξήγησε.

«Ζούμε από σύμπτωση γιατί πλέον δεν πιστεύουμε ούτε στα θαύματα» είπε σοκαρισμένος ο Διονύσης Καντιώτος.

Βέβαια, ποιος θα έμπαινε στα μέσα μεταφοράς αν ήξερε ότι δεν είναι ασφαλή (!)

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ