Νέος κύκλος φοιτητικών κινητοποιήσεων για το έγκλημα στα Τέμπη - Κλιμακώνεται ο αγώνας για δικαιοσύνη

17 φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν σε Γενική Συνέλευση στις 9 Μαρτίου αποφάσισαν από κοινού την κλιμάκωση του αγώνα τους ενάντια στην κυβερνητική αναλγησία απέναντι στο έγκλημα των Τεμπών. Πρόκειται για την μαζικότερη Γενική Συνέλευση των τελευταίων ετών, με τους φοιτητές να δείχνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για τα δίκαια αιτήματα τους, που αυτή την φορά εκφράζουν τα αιτήματα των περισσότερων από εμάς.

Νέος κύκλος φοιτητικών κινητοποιήσεων για το έγκλημα στα Τέμπη - Κλιμακώνεται ο αγώνας για δικαιοσύνη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Κλιμακώνεται ο αγώνας φοιτητών και μαθητών απέναντι στην αποτρόπαια διαχείριση του εγκλήματος στα Τέμπη, με αίτημα την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την Κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να κρύβεται άλλο.

17 Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, από Τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 9/3 στο Κάτω Πολυτεχνείο την μαζικότερη Γενική Συνέλευση των τελευταίων ετών.

Η οργή τους για τον παραλογισμό της Κυβέρνησης που επιχειρεί να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών ακόμη και σε εμάς -άλλωστε «φταίμε όλοι»- οδηγεί σε ακόμη μαζικότερες και οργανωμένες δράσεις.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αποφάσισαν εκ νέου Γενικές Συνελεύσεις την επόμενη εβδομάδα, συμμετοχή στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις της Κυριακής 12.03 και σε ακόμα μία νέα κεντρική κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα μετά τις Γενικές Συνελεύσεις, συνέντευξη τύπου των Φοιτητικών Συλλόγων αλλά και πολύμορφες δράσεις στα ιδρύματα και τις σχολές για την ανάδειξη του ζητήματος.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις παλλαϊκές απεργιακές κινητοποιήσεις, τις καταλήψεις των μαθητών, τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, νέους, φοιτητές που διαδήλωσαν εχθές στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.

Χαιρετίζουμε τη σημερινή μαζική μαθητική-φοιτητική κινητοποίηση η οποία αποτέλεσε συνέχεια του αγώνα στις κινητοποιήσεις της τελευταίας εβδομάδας και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι ζωές μας μετράνε, ότι η κρατική δολοφονία στα Τέμπη δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Η λαϊκή οργή κατέκλυσε τους δρόμους της Αθήνας.

Η προσέλευση χιλιάδων φοιτητών στις γενικές συνελεύσεις σε εκατοντάδες σχολές από την Κρήτη μέχρι την Ξάνθη δίνουν μήνυμα ελπίδας.

Όσο και αν η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, οι εγκληματικές πολιτικές ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς  άλλωστε είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους που υπήρχαν λόγω της παραμέλησης και εγκατάλειψης του δικτύου.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης που τρομοκρατημένη από τις μαζικές διαδηλώσεις και την λαϊκή οργή επέλεξε για άλλη μια φορά να καταστείλει τις κινητοποιήσεις.

Η καταστολή και το χτύπημα των απεργών, διαδηλωτών, φοιτητών και νεολαίας στη μεγαλειώδη κινητοποίηση της Κυριακής όπως και οι αστυνομικές επεμβάσεις απέναντι σε αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων για κατάληψη (Νομική, Πρυτανεία ΕΚΠΑ) δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν.

Όποιος τολμάει να παρεμποδίζει τον αγώνα μαθητών και φοιτητών με τηλεμαθήματα και σπάσιμο καταλήψεων θα βρει απέναντι το λαό και τη νεολαία!

Το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι! Η κυβέρνηση προσπαθεί, με την πολιτική της υποκρισίας και τις ψεύτικες συγγνώμες, με τις πλάτες των ΜΜΕ, να αποποιηθεί τις ευθύνες της κοροϊδεύοντας κατάμουτρα όλο το λαό.

Μιλά για ανθρώπινο λάθος τη στιγμή που δεν υπήρχαν στις γραμμές ούτε καν σηματοδότες. Αποτελεί έγκλημα στο οποίο έχουν συμβάλλει οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ιδιωτικοποιώντας τον ΟΣΕ και αφήνοντας τον να βάλει τα κέρδη του κεφαλαίου πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Η πολιτική υποβάθμισης των δημοσίων υποδομών και αγαθών και της ιδιωτικοποίησης αυτών, η οποία αποτελεί μνημονιακή δέσμευση και κατεύθυνση της ΕΕ, οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση, με βασικά παραδείγματα τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και της ογκολογικής μονάδας του Παίδων.

Η πολιτική αυτή δεν είναι απλά επικίνδυνη αλλά δολοφονική, κοστίζει ζωές και τσακίζει την προοπτική ολόκληρου λαού και νεολαίας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, θέλουν να τσακίσουν τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, με αποκορύφωμα τις κυβερνητικές δηλώσεις για την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Προχωράνε την αναδιάρθρωση, φέρνουν Συμβούλια Διοίκησης, υποβαθμίζουν τα πτυχία μας, τα εξισώνουν με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων και διαλύουν την προοπτική μας, όπως και με τους απόφοιτους καλλιτεχνικών σπουδών.

Όπως το φοιτητικό κίνημα το προηγούμενο διάστημα ισοπέδωσε την ΟΠΠΙ, μπλόκαρε τις ηλεκτρονικές εκλογές και τα ενιαία ψηφοδέλτια και πάγωσε την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας, έτσι λαός και νεολαία θα τους σαρώσει!

Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί! Η γενιά μας αγωνίζεται για αξιοπρεπή ζωή. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας από κοινού με μαθητές – φοιτητές – εργαζομένους. Θα βρουν απέναντί τους όλο το λαό!

Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων και όλοι οι εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής. Κρατικοποίηση του ΟΣΕ τώρα! Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών. Καμία σκέψη για κατάργηση του άρθρου 16. Να δικαιωθούν τα αιτήματα των καλλιτεχνών. Ανατροπή των νόμων του Υπουργείου.

Αποφασίζουμε:

- Νέος γύρος γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων την επόμενη εβδομάδα, κλιμάκωση του αγώνα και των κινητοποιήσεων

- Συμμετοχή στην κινητοποίηση της Κυριακής 12/03 στις 12:00 στο Σύνταγμα από κοινού με μαθητές και σωματεία εργαζομένων

- Νέα κεντρική κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα μετά τις Γενικές Συνελεύσεις

- Συνέντευξη τύπου των Φοιτητικών Συλλόγων την επόμενη εβδομάδα

- Πολύμορφες δράσεις στα πανεπιστήμια και τις σχολές μας ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη και την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ