Η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου παλεύει για δικαίωση - ΜΑΤ επιτέθηκαν στον Γιάννη Μάγγο

Την ώρα που ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας παρήγγειλε νέες ανακρίσεις για τους 3 κατηγορούμενους και άλλους 3, ανάμεσα σε αυτές για βασανιστήρια, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στον πατέρα του Βασίλη, Γιάννη Μάγγο, τον χτύπησαν και του έσπασαν το πλακάτ το οποίο έγραφε ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ. Αναγνωρίστηκε από τον ίδιο ο αστυνομικός που τον χτύπησε.

Η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου παλεύει για δικαίωση - ΜΑΤ επιτέθηκαν στον Γιάννη Μάγγο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Φανταστείτε τώρα το θράσος να αποζητάς το δίκιο για τον βασανισμό του παιδιού σου, ο οποίος τον οδήγησε στο θάνατο 1 μήνα μετά, και να σου επιτίθενται οι ίδιοι που επιτέθηκαν και στο παιδί σου. Φυσικά οι παρευρισκόμενοι βλέποντας την επίθεση στον Γιάννη Μάγγο εξοργίστηκαν, υπήρξαν συμπλοκές και αφαίρεσαν από τους αστυνομικούς μια ασπίδα και ένα όπλο τα οποία τα αφέθηκαν στο έδαφος, ώστε να τα πάρουν πίσω. Να σημειωθεί πως για άγνωστο λόγο είχε μπλοκαριστεί η είσοδος του δικαστηρίου από δυνάμεις των ΜΑΤ, δηλαδή επλήγη η ίδια η φύση της Δικαιοσύνης που είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες. Ή σχεδόν όλους.

Στις 13 του μηνός ο Γιάννης Μάγγος είχε δηλώσει:

«Εκφράζουμε την πεποίθηση πως το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το οποίο στις 15 Μαρτίου 2023 δικάζει μόνο το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης που προξένησαν οι αστυνομικοί στον γιο μας Βασίλειο Μάγγο, θα συνταχθεί προς τις κατευθύνσεις που θέτει η εισαγγελική διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας. Η ανωτέρω διάταξη, η οποία μας κοινοποιήθηκε πρόσφατα μετά από προσφυγή μας, ζητά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για το κακούργημα των βασανιστηρίων. Ευελπιστούμε ότι το Μονομελές Πλημμελειοδικείο δε θα βιαστεί να κλείσει την υπόθεση στο χαμηλότερο δυνατό ποινικό επίπεδο. Η υπόθεση πρέπει να κριθεί συνολικά και για όλους τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς από το αρμόδιο δικαστήριο κακουργημάτων».

Η συνήγορος της οικογένειας Μάγγου, Άννυ Παπαρούσου, έγραψε στο Facebook:
«Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει από νωρίς το πρωί το δικαστικό μέγαρο Βόλου δεν δίστασαν να χτυπήσουν τον Γιάννη ΜάγγοΣε παράστασή μας διαμαρτυρίας στην Εισαγγελέα Ακροάσεων, η τελευταία χαρακτήρισε τους συγκεντρωθέντες όχλο που την εμποδίζουν να εργαστεί. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 24/1/24 για κώλυμα ενός εκ των κατηγορουμένων αστυνομικών. Μέσα στο χρόνο αυτό αναμένουμε την αναβάθμιση της κατηγορίας κατά των αστυνομικών σε κακούργημα, ύστερα από τη διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας που διέταξε τη δικαστική διερεύνηση τέλεσης του κακουργήματος των βασανιστηρίων και ως προς τους ήδη κατηγορουμένους αλλά και για άλλους αστυνομικούς που εμπλέκονται στον βασανισμό του Βασίλειου Μάγγου».

Αξίζει να αναφερθεί πως την ανάρτηση της Άννυς Παπαρούσου κοινοποίησε και ο Δημήτρης Ινδαρές, που με την οικογένειά του έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας στο ίδιο τους το σπίτι, αναγράφοντας χαρακτηριστικά: «Αμέριστη συμπάθεια και σεβασμό στον Γιάννη Μάγγο και τον αγώνα του για αποκατάσταση του δικαίου σχετικά με το έγκλημα σε βάρος του γιου του, Βασίλη. Για τους ανάλγητους και αμετανόητους ενστόλους και τους προϊσταμένους τους, βαθύτατη θλίψη».

Παρ' όλα αυτά ο κύριος Γιάννης Μάγγος, ένας άνθρωπος που αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια κόντρα στο σύστημα, αναγνώρισε τον αστυνομικό που τον χτύπησε.

Για όσους δεν γνωρίζουν την υπόθεση, αναφέρουμε την εισαγωγή της καμπάνιας υπέρ μνήμης και δικαίωσης του Βασίλη Μάγγου:

«Στις 13 Ιούνη 2020 ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος συμμετείχε στον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών στο Βόλο. Η πολυπληθής πορεία εκείνης της μέρας αντιμετωπίστηκε με πρωτόγνωρη καταστολή εκ μέρους των αστυνομικών αρχών με προσαγωγές, συλλήψεις και τραυματισμούς πολιτών έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-LAFARGE.

Την επόμενη μέρα ο Βασίλης βρίσκεται στα δικαστήρια Βόλου ως αλληλέγγυος στους συλληφθέντες της 13ης Ιούνη. Στοχοποιείται από την αστυνομία, συλλαμβάνεται και βασανίζεται εκτός και εντός αστυνομικού τμήματος.Η σωματική και ψυχική του υγεία κλωνίζεται με αποτέλεσμα τον θάνατό του, ένα μήνα αργότερα (...)». 

Σύσσωμο το 20/20 εκφράζει την αλληλεγγύη του και την αμέριστη συμπαράστασή του στον Γιάννη Μάγγο, στεκόμενο δίπλα του στο αίτημα για δικαιοσύνη.

Και ας μην νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα
-Βασίλης Μάγγος

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ