Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσ/νίκη: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιώνει την Γεωργία Μπίκα

Μια εξαιρετικά θετική απόφαση για την Γεωργία Μπίκα, την 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά του 2021, έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κάνοντας παραδεκτή την προσφυγή της. Η Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη κάνει αυτό που οι ελληνικές Αρχές συστηματικά αμελούσαν και αποδέχεται ότι η αιτιολόγηση των κατηγοριών της ευσταθεί. Πρόκειται για μια ηθική δικαίωση που η Γεωργία διεκδικεί εδώ και δύο χρόνια.

Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσ/νίκη: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιώνει την Γεωργία Μπίκα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με μια πρώτη απόφαση, παραδεκτή κρίθηκε η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα  από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στην οποία είχε προβεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2022. Η Γεωργία, έχοντας εξαντλήσει κάθε νομική οδό, αποφάσισε να στραφεί στην Ευρώπη για να δικαιωθεί η υπόθεση της.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το thesstoday, η υπόθεσή της βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να προτείνει στην Γεωργία και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν σε διακανονισμό ώστε να αποζημιωθεί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο thesstoday ο δικηγόρος της Γεωργίας, Νίκος Διαλυνάς, «η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης».

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, η Γεωργία δεν διεκδικεί υψηλότερο ποσό αποζημίωσης αλλά διεκδικεί κυρίως ηθική δικαίωση. «Από κει και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Γεωργία αποφάσισε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όταν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποφάσισε να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο φερόμενο ως βιαστή της από την κατηγορία βιασμού.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ