Πανηγυρίζει ο Άδωνις για την ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων - ΟΕΝΓΕ: «Ορισμένοι δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα»

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το παιδοογκολογικό νοσοκομείο και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε να το επικροτήσει με ακόμα μια προκλητική ανάρτηση στο Twitter. Δυστυχώς, η χαρά του ήταν τέτοια που δεν του επέτρεψε να κρατήσει ούτε τα προσχήματα, καθώς ανέφερε ότι το νοσοκομείο ανήκει στην κ. Βαρδινογιάννη.  

Πανηγυρίζει ο Άδωνις για την ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων - ΟΕΝΓΕ: «Ορισμένοι δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της Αρχής και το σύνολο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας για την «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ, εκσυγχρονισμός του δικαίου για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημοσίας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις» από την Ολομέλεια, νομοσχέδιο βάση του οποίου επί της ουσίας ιδιωτικοποιείται το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα».

Την χαρά του για αυτή την εξέλιξη δεν μπόρεσε να κρύψει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέβασε ένα προκλητικό Tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, πανηγυρίζοντας για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που μάχονται με τον παιδικό καρκίνο. Το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων “Ελπίδα” της κας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη έκανε ένα αναγκαίο θεσμικό βήμα, για την καλύτερή του λειτουργία, με την μετατροπή του σε ΝΠΙΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, όσο και την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελπίδα, Μαριάννα Βαρδινογιάννη για αυτή την πρωτοβουλία.

«Οι ιδεοληψίες έμειναν πίσω και τα παιδιά θα μπορούν να λαμβάνουν ακόμη καλύτερη φροντίδα. Εύγε στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και φυσικά στην κα Βαρδινογιάννη που χωρίς την φροντίδα της πολλά παιδιά μας δεν θα τα είχαν καταφέρει».

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών: «Έρχονται εκατοντάδες απολύσεις»

Σε σχόλιο της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σημείωσε ότι «ούτε τα προσχήματα δεν μπορούν να κρατήσουν ορισμένοι. Η χαρά δεν τους αφήνει. Εδώ, ο διατελέσασας στο παρελθόν και υπουργός Υγείας αποκαλεί το Παιδοογκολογικό νοσοκομείο, νοσοκομείο της κας Βαρδινογιάννη. Τα συμπεράσματα δικά σας».

Μάλιστα σε ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ είχε επισημάνει ότι βάση του νομοσχεδίου αναμένεται να γίνουν εκατοντάδες απολύσεις γιατρών ενώ ορίζονται σαφώς εκατοντάδες απολύσεις γιατρών μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα εξάμηνη σύμβασή τους, την ώρα που όχι μόνο δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών αλλά και χιλιάδες θέσεις ειδικευόμενων γιατρών παραμένουν κενές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού "Αγία Σοφία" - "Αγλαΐα Κυριακού" (για το κύριο μέρος του οποίου νομοσχεδίου έχουμε εκφράσει την πλήρη και κατηγορηματική μας αντίθεση), προστέθηκε από την πολιτική ηγεσία το άρθρο 110, άσχετο με το κύριο μέρος του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο απολύονται εκατοντάδες γιατροί που υπηρετούν ως ειδικευόμενοι σε παράταση θητείας.

Συγκεκριμένα ως τώρα γιατρός που έχει ολοκληρώσει το χρόνο ειδικότητας και έχει επιτύχει στις εξετάσεις αποκτώντας τον τίτλο ειδικότητας, μπορεί να παραμείνει σε καθεστώς παράτασης επί δύο (2) έτη άσχετα με το αν είναι συμπληρωμένες οι θέσεις ειδικευόμενων στο τμήμα του/της, αξιοποιούμενος/η στα πλαίσια του τομέα και εκεί που υπάρχουν ανάγκες.

Αντίστοιχα γιατρός που συμπληρώνει το χρόνο ειδικότητας και δεν αποκτά τίτλο μπορεί να παραμένει χωρίς χρονικό περιορισμό, ανάλογα με τις ανάγκες, με σχετική απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Με τη νέα διάταξη γιατροί που έχουν τίτλο ειδικότητας και είναι σε καθεστώς παράτασης, απολύονται αυτοδίκαια μόλις συμπληρωθούν οι θέσεις ειδικευόμενων στο τμήμα τους ακόμα και αν υπάρχουν ανάγκες σε άλλα τμήματα του τομέα. Επίσης γιατροί σε καθεστώς παράτασης που δεν έχουν τίτλο ειδικότητας, μπορούν να παραμένουν το πολύ για δύο (2) χρόνια και όχι επ’ αόριστον.

Η διάταξη προβλέπει την άμεση εφαρμογή ορίζοντας σαφώς εκατοντάδες απολύσεις γιατρών μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα εξάμηνη σύμβασή τους, την ώρα που όχι μόνο δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών αλλά και χιλιάδες θέσεις ειδικευόμενων γιατρών παραμένουν κενές.

Απαιτούμε την απόσυρση της διάταξης και φυσικά εξακολουθούμε να απαιτούμε και την απόσυρση του κύριου μέρους του νομοσχεδίου που αφορά την ιδιωτικοποίηση της μοναδικής δημόσιας Παιδοογκολογικής μονάδας».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ